Koska muut linnut eivät suostu poseeraamaan minulle, tallustelin padolle kuvaamaan sulassa pullikoivia joutsenia. Viime kesän poikaset ovat vielä hivenen harmahtavia. Vanhemmat ovat nuo puhtaan valkoiset.

Tässä kuvassa näytti, että yhdellä joutsenista on monta nokkaa.

Joutsenet210317b.jpg

Kuitenkin siellä takana polskutteli toinen joutsen, jonka nokka vain näkyy yläkuvassa.

Joutsenet210317c.jpg

Näitä upeita lintuja pääsee ihailemaan hiihtoladulta, kun latu ylittää padon kohdalla Lähtevänojan. Ahmasjärven lintutornin parkkipaikalta ei ole kuin puolisen kilometriä rantapolkua kulkevaa latua pitkin padolle. Tietysti voi kävellä tai hiihtää myös järven jäätä pitkin ja samalla katsella järven rantamaisemia. Lintutornilla on kota, jossa voi syöpäistä eväitä ja paistaa vaikka makkarat. Lintutornin rannassa on sunnuntaina 26.3 pilkkikisa. Jos kiinnostaa, käy vilkaisemassa: Ahmaspilkki

Joutsenet210317.jpg

Pikkuhiljaa kevään mittaan tuo sula ojan suussa laajenee. Vesilintujen määrä lisääntyy sulan laajenemisen myötä. Yleensä seuraavana joutsenten jälkeen tulevat telkät. Nekin tulevat tähän ojan suuhun. Lintutornin ranta aukeaa myöhemmin, joten ensimmäisiä muuttajia kannattaa tulla tiirailemaan tähän ojalle.

Lintulajien tunnistus listalle on minulla kertynyt tähän mennessä kuusitoista lajia. Tosin kuukkeli piti käydä näkemässä Lapissa asti.