Piipahdus viikon takaisiin tunnelmiin:

Lauantaina viikko sitten hippasin iltalenkin auringon laskun aikaan. Joutsenet olivat varovaisia ojan suulla. Ne kipaisivat jäälle heti, kun aloin lähestyä. Syykin taitaa näkyä tässä kuvassa.

Joutsenet%20ja%20kelkan%20j%C3%A4lki%C3%

Jätin joutsenet rauhaan ja kiersin padolle katselemaan laskevaa aurinkoa. Ai että, pienet jääkiteet kimaltelivat kuin konsanaan sädetikut.

Heijastuksia.jpg

Pakkasyöt olivat tehneet taikojaan ja ojan sulassa oli jääkimpaleita matkalla padolle. Harmitti, kun objektiivini ei riittänyt lähikuvaan noista jääkimpaleista. 

Kimmallusta.jpg

Kuikistelin myös jalkojeni alle. Padolla on ritilät, jotta padonhoitaja voi nostella ja laskea lankkuja veden säätämiseksi järvessä. Mukavasti laskevan auringon säteet heijastelivat alla virtaavasta vedestä.

Pato.jpg

Kiersin metsälenkin, jonka jälkeen tulin pellolle. Pelto-ojassa kasvoi pajuja, joiden kissat olivat aukeamassa.  Maaliskuun kuukin nousi jo taivaalle.

Pajunkissat%20kuutamolla.jpg

Aurinko painui jo horisonti taakse. Pellolta hyppelin viiksiojan yli takaisin padolle. Ojan suussa oli joutsenet saaneet väistyä moottorikelkkailijoiden tieltä. Kelkat huristelivat järvellä sen verran paljon, että pakokaasu alkoi jo tunkea keuhkoihin saakka. Vähäkö tunsin siksi vahingoniloa, kun yksi kelkkailijoista ei saanutkaan ajetuksi kelkkaansa sulan yli ojan penkalle. Kuski mulskahti sulaan veteen ja kelkka jäi tököttämään pystyyn ojan penkalle.

Moottorikelkkauinti.jpg

Minua yskitti katku sen verran paljon, että toivoin totisesti kuskin saaneen haalarin kauluksesta kunnon kylmän kylvyn niskaansa. Kaverit kiskoivat kuskin ja kelkan ojasta pois, joten ahvenen ruokaa ei tullut kummastakaan.

Moottorikelkkauinti2.jpg

Viikon harrastuspiirit vielä pyörivät, mutta eilen tuli jo viestiä uusien kokoontumisien perumisesta. Eipä harrastuskertoja olisikaan ollut enää kuin muutama. Eilen kaupassa ihmisillä näytti olevan vähän reilummat ostokset. Minä tein normiostokset ja ajattelin, että pakastimessa on marjoja ja lihaa sekä kellarissa mehua ja pottuja. Jospa noilla eväillä pärjäisi jonkun karanteeniviikon. Sairaanahan ei oikein ruoka maita, joten siihen on turha varautua ruoan puolesta.

Eilen iltapäivällä tein pöllölenkin, mutta pöllöjä ei näkynyt. Nyt on ilmestynyt paljon myyrän jälkiä lähes kaikille pelloille. Toivottavasti pöllötkin vaeltavat näihin maisemiin. Lumi kantoi kävelijää hyvin joka paikassa. Kuljeskelin ojan vartta ja katselin kimallusta jääkiteissä. Luontoon voi aina mennä, vaikka muut menot peruttaisiinkin. Ulkoilu on hyvä henkireikä.

S%C3%A4de.jpg

Uutiset ovat nyt aika masentavia sekä viruksen että sen aiheuttamien taloudellisten seurauksien suhteen. Uutisten lukemisen sijaan luen entistä enemmän dekkareita. Dekkari päivässä pitää arjen loitolla. 

Voikaa mahdollisimman hyvin kaikesta huolimaata!