Lauantaina aamutuimaan oli tarkoitus kuvata aamusumua metsässä. Kyseessä oli ensimmäinen vapaa aamu kahteen kuukauteen, joten pääsi aamukahvin juonti venähtämään ja sumu kerkesi haitua lähes olemattomiin, kun pääsin metsään saakka. Jotain hyötyä sentään aamulenkistä oli. Katsastin sieni- ja puolukkamaisemat. Sieniä ei juurikaan löytynyt, mutta puolukat olivat punastuneet poimittaviksi. Lisäksi sain aimo annoksen hyvää mieltä ja virkeyttä päivän työrupeamaan.

Puolukkasato.jpg

Käväsin lauantai-iltana keräämässä pari ämpärillistä puolukoita ja tänä iltana pari lisää. Olen tässä parin kuukauden ajan poiminut joka päivä marjoja ihan urakalla. Kumminkin tuntuu lähes levolta mennä metsään ja kerätä puolukoita. Suorituspaineita ei ole. Sielu lepää.

Ruska näillä seuduilla on nyt pliisu. Juolukan lehdet olivat kuitenkin saaneet ruskaväriä vaikka eivät ehkä ihan parhaimmassa loistossaan olleetkaan.

Maaruska.jpg

Tällainen jäkäläkangas on mukava maasto liikkua. Lenkkarit jalassa voi kulkea muuallakin kuin poluilla. Ahmaskankaalla tosin polkuja lenkkipoluiksi kulkee kyllä ristiin rastiin. Marjastus- ja sienestysreissuilla ei kuitenkaan tarvitse laittaa kumisaappaita. Kevyet kengät riittää.

Mukavia syyskuisia marjanpoiminta-, sieni- ja ulkoilureissuja!