Joulu meni, mutta jotakin sain tilalle:

Joulukakku.jpg

Vanhan rouvan ohjeita mukaellen tein joulukakun, jollaista tulee jatkossakin olemaan joulun kahvipöydässä. Tästä kakusta tuli nimittäin meidän perheen uusi suosikki. Pohja on pipareista ja voista; täyte kermasta, vaniljatuorejuustosta, vaniljarahkasta, omenasoseesta ja vaniljakreemijauheesta; päälle kuivattuja omenia, kuivattuja mansikoita, saskatooneja ja karpaloita omasta pakastimesta. LURPS! Kakku oli todella suussa sulavaa.

Jouluna tuli tietysti syötyä vähän muutakin. Vähän on aika vähättelyä. Lahjaksi saatu kilon suklaarasia on nyt uudelleen sijoitettuna vyötärölle. Vararavintoa on hyvä olla olemassa, kun talven harrastukset alkavat. Eipähän kuukahda ravinnon puutteeseen ladun varteen. Ennen joulua latukone poletti jo latureittiä. Siihen tulee tälle talvelle monitoimiura, joten monitoimisesti kävin testaamassa uraa luistelusuksilla heti poletuspäivänä. Keli oli loistava, mutta suon kohdilla oli vesiesteitä. Vesiesteet olivat muuttuneet jouluaamuun mennessä vesihidasteiksi pienen pakkasen ansiosta. Keli jouluaamuna oli todella loistava. Enpä muista, että milloin olen viimeksi tätä ennen päässyt hiihtämään jo ennen joulua. Muistini muistuttaa kuitenkin sitä tunnettua kanan lentoa.

Tapanina reippailimme lumikenkäillen. Vielä reippailun alussa aurinko yritti pilven takaa antaa valomerkkejä, mutta sitten pilviverho paksuni ja harmaus peitti maiseman.

Tapaninp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Lumi kantaa täällä nyt erittäin hyvin lumikenkiä. Aavoilla paikoilla lumikenkiä ei upota juuri lainkaan. Lunta on noin puoli sääreen.

Aita.jpg

Kulunut vuosi on tulossa loppuun. En aio selata ja muistella tätä vuotta taaksepäin. Kiitos teille, jotka kuljitte kanssani, tästä vuodesta.

J%C3%A4%C3%A4tyneet%20lehdet.jpg