Eipä aurinko pilkistänyt tänään, jotta olisin saanut kuvattua maailman auringon keltaisena. Kintaan kokoisia räntähiutaleita on ropissut tänään taivaalta alas. Päivän piristykseksi kokosin keväisen loiston auringon keltaisia kukkia.

Rentukat kukkivat heti keväällä purojen varsilla ja rehevillä rannoilla.

Rentukka.jpg

Siperianunikko kasvattaa ruusukkeen syksyllä ja kukkii seuraavana kesänä. Se vaeltelee paikasta toiseen kukkapenkissä, nurmikolla ja kiveyksien välissä.

 

Siperianunikko.jpg

Amppelirusokki viihtyy nimensä mukaisesti amppelissa. Se kukkii koko kesän aurinkoisessa paikassa, kun muistaa vain kastella ja lannoittaa.

Amppelirusokki.jpg

Luontoäidin kukkapenkissä loistaa keltaisena koko kesän niittyleinikki. Se ei vaadi hoitoa eikä huolenpitoa, vaan piristää kulkijan mieltä peltojen reunoilla ja polkujen varsilla.

Nittyleinikki.jpg

Syyskesän kaunistus on pensashanhikki. Se on helppo ja kestävä pensas. Sen siemeniä käyvät pikkulinnut napsimassa talven mittaan. Osa siemenistä leviää ympärille ja niistä kasvaa uusia pensashanhikkeja.

Pensashanhikki.jpg

Auringon keltaiset kuvat tulivat tässä. Kuukausi aikaa on loihtia keltainen työ. Keltaista väriä löytyy, joten varmaankin se tulee paperille tai maalauspohjalle.

Mukavaa maaliskuuta!