Tai minkä värinen on valo? Entäpä varjo?

Tänään aamupäivällä sää pakkastui vinhaa vauhtia. Halusin kokeilla uusinta leluani, kameran jalustinta. Kamera kaulaan ja jalustin kainaloon ja menoksi. Hanki kantoi, melkein. Just, kun sain jalustimen säädettyä oikealle korkeudelle, hanki alta petti ja heps kukkuu, eipä oikein silmäni ylettynyt enää tähtäimeen. Tarkoitus oli kuvata lumen eri värejä. Maalatessa lumessa täytyy olla muitakin värejä kuin valkoista.

Onko valkoin lumi valkoista?Miksei kameran linssi kuvaa sitä kidettä, jonka minä nään?Satumetsästä löytyi valo, vastavalo:sekä talviset liaanit:ja ranta-aitta, joka ei ole minun:Iltapäivällä näkyi myös toisenlainen valoilmiö. Vastarannan talot saivat sadunhohteen haloilmiöstä. Tämä oli auringon oikealla puolen:Vasemman puoleinen oli tämän näköinen:Liekö järven jäästä haihtunut kosteus kiteytynyt pakkasen kiristyessä ja siten synnyttänyt tämän haloilmiön. Olen yleensä nähnyt näitä päivemmällä, kun pakkanen kiristyy. Silloinkin halot ovat yleensä lähempänä aurinkoa. Eivät yleensä näin kaukana.

Eilen mietiskelin, että minkä värinen on kuutamo. Maalasin ruusuporttia kuutamossa:Ihan kuutamokeikka siis. Olen ihastunut nyt ruusuihin. Minkä värinen on muuten valkoinen juhannusruusu?

Huomenna on loppiainen. Tontut muuttavat kesälaitumille, mutta yksi ainakin heiluttaa käsiään ja osoittelee sukan kudelmaani ja hokee: "Hopi, hopi!" Toisesta sukasta puuttuu vielä kärki. On puuttunut jo pari viikkoa. Ensimmäinen sukka on aina hauska neuloa, mutta toinen takkuaa. Mistähän tämäkin johtunee?

Kiitos, kun poikkesit. Mukavia talvipäiviä sinulle.