Tänään kävimme hoitamassa taimikkoa. Taimikon laidassa oli ISOJA tassun jälkiä. Otus oli raahannut jotakin mukanaan. Onneksi otin kameran mukaan. Näätte tekin millaisia petoja oli meitä vaanimassa jossakin pusikon nurkassa. Tänään ei ollut häävisti valoa, ei aamupäivällä eikä iltapäivällä. Uutta luntakin oli tullut hivenen jälkien päälle. Nämä jäljet olivat saalista raahanneen pedon:

J%C3%A4lki1.jpg

J%C3%A4lki1b.jpg

Nämä jäljet olivat eri eläimen. Nämä olivat penkkatiellä ja seurailivat kauriin jälkiä. Alakuvassa on tassun jäljen lisäksi kauriin sorkan jälki.

J%C3%A4lki2.jpg

J%C3%A4lki3.jpg

Lisäksi näkyi hirven jälkiä, joita en viitsinyt edes kuvata. Mietiskelimme jälkien jättäjiä. Kauriin jälkiä oli kahdelta yksilöltä. Liekö jompi kumpi joutunut suden suuhun. Seurailin isoja tassun jälkiä iltapäivällä jonkun matkaa molempiin suuntiin. Mutta enpä ottanut selvää saalistajasta enkä saaliista.

Täällä on liikkunut susia. Koiria on joutunut susien suihin. Siksipä mietityttääkin, että oliko isot jäljet suden. Tavallisesti penkkatiellä on lenkkeilee tuttu koiran omistaja. Usein koira juoksee irrallaan isäntänsä matkassa. Tänä talvena emme ole tavanneet koiraa emmekä isäntää. Jäljistä päätellen heidän lenkki on lyhentynyt.

Mies viisasteli menomatkalla minulle hirvistä. Luuli, että minun ollessani rähmällään sahan kanssa, hirvet tulevat töllistelemään minua muutaman metrin päähän. Yleensä hirviä ei näy, kun kamera on mukana. Kameran kanssa kulkiessa ei näy hiiren hypähystäkään.

Mukavaa alkanutta vuotta!