Pakkanen kiraisi viime yönä liki kahteenkymmeneen asteeseen. Järvi jäätyi jo toissa yönä. Tänään järvellä olivat jo ensimmäiset kalamiehet. Tulipa taas todistettua, että jalankulkijan kestää viisi senttinen teräsjää. Pilkkimiehelle riittää pari senttiä jäätä kuin jäätä.

Aamu oli huikaisevan kaunis. Kuuraa oli yön aikana kasvanut hurjasti rantaheinikoihin. Aamuaurinko sai kuurakiteet kimaltelemaan punaisen sävyissä.

Aamu061116.jpg

Päivällä pakkasasteita oli vain kymmenkunta. Hyvä reippailu sää siis. Talventörröissä jääkiteet kimaltelivat köyhän naisen timantteina.

Kiteet061116.jpg

 

Talvent%C3%B6rr%C3%B6061116.jpg

Vielä lensi joutsenia järvelle etsimään sulaa. Eipä ollut sulaa kuin pieni lämpäre ojan suussa. Padon yläpuolellekin oli muodostunut jo jäätä, vaikka vettä virtasikin padosta reilusti.

Lintutornintiellä oli ollut monen moista lenkkeilijää. Joutsenen jälkiäkin oli moneen suuntaan. Välillä oli käynyt tien vierus ojassa. Liekö polonen ollut väsynyt tai muuten pökkerössä, kun oli kävellyt edestakaisin tiellä. Harvemmin joutsenen jälkiä tiellä näkee.

Auringon laskiessa näkyi vielä häivähdys haloilmiöstä, joka näkyi auringon kahta puolta koko päivän.

Ilta061116.jpg

Idässä näkyi samaan aikaan jo kuun sirppi.

Kuun%20sirppi2.jpg

Olisipa näin valoisia päiviä edes joku viikko eteenkin päin. Vaikka koko päivää ei ulkona viettäisikään, onhan ikkunastakin mukavampi katsella auringon säteiden kimaltamaan saamia puita kuin matalalla roikkuvia pilviä ja kintaan kokoisia räntärättejä.