Parina iltana olen käynyt katselemassa rantapolun laitamilta kukkasia. Käväisin myös rantaluhdalla, jota meillä kutsutaan vesijätöksi. Vesijätöllä kosteus vaihtelee järven pinnan mukaisesti. Joskus eivät meinaa kumpparin varret riittää ja joskus karpaloita on voinut poimia polvet mättäällä, kontallaan. Nyt käväisin katsomassa näkyykö jo karpalon kukkia. Karpalon kukkia en vielä löytänyt, mutta luhtavillaa löysin.

Luhtavilla.jpg

Löysin myös kukkivan luhtakuusion. Tosin tämä on aika pieni. Isommat eivät vielä kukkineet.

Luhtakuusio_kukka.jpg

Ojasta löysin myös kukkivan ulpukan. Ihka ensimmäisen tälle kesälle.

Ulpukka.jpg

Penkalta kasvoi hopealehtinen paju, joka ei ole hopeapaju vaan villapaju. Tosin kukinta oli jo hahtuvavaiheessa.

Villapaju.jpg

Penkalla lenteli perhonen, joka on jokin hopeatäplälaji. Minä veikkaisin perhosta niittyhopeatäpläksi. Harmillisesti en älynnyt ottaa kuvia, kun perhosen siivet olivat supussa. Silloin olisi näkynyt siipien alapinnan kuviointi, ja lajimääritys olisi voinut varmistua.

Hopeat%C3%A4pl%C3%A4.jpg

Hopeat%C3%A4pl%C3%A42.jpg

Otinpa melkoisen määrän kuvia rantapolun varrella kasvavista kukista. Osan tunnistin, osa on vielä vaiheessa. Samoin ovat vaiheessa ne sarat ja vihvilät, joita olen kuvannut pitkin viikkoa. Olen näköjään autuaasti unohtanut jo parikin kertaa oppimani sarat ja vihvilät. Niistä myöhemmin.

Postilaatikolleni ilmaantui eilen arboretumin alku. Laatikossa on tammien taimia ja hevoskastanjan siemeniä. Nyt pitää opiskella vähän taimikasvatusta ja paaluttaa arboretumille tontti. Tässä kohden taidankin kääntyä ammatti-ihmisen puoleen. On se hyvä, että suvusta löytyy vaikka minkä alan asintuntijaa.

Paljon kiitoksia Railille mukavasta paketista. Eikö olekin söpöjä taimia?

Tammen%20taimet.jpg

Vietin tänä iltana nostalgisen tunteroisen Puhelinlangat laulaa -ohjelman parissa. Ajelin ruohonleikkurilla venähtänyttä ns. pihanurmikkoa ja kuuntelin radiokuulosuojaimilla ohjelmaa.  Miten ihania ovatkaan vanhat iskelmät kesäisenä pejantai-iltana, kun vastaleikattu nurmikko tuoksuu.

Ihanaa viikonloppua ja paljon mukavia hetkiä kesäisessä säässä teille!