Nyt iltahämärissä pihaan ilmestyi vieraita. Ensin tuli yksi:

Mets%C3%A4kauris040916.jpg

Yksi toisensa perään metsäkauriita hiippaili pihamaalle. Omenoiden tuoksu taisi houkutella ne pihamaalle. Ensin kelpasivat pudokkaat:

Mets%C3%A4kauris040916b.jpg

Sitten kaikki neljä olivatkin jo syömässä suoraan puusta pikkuomppuja. Päät olivat puskassa ja pyllyt näkyvissä:

Mets%C3%A4kauriit040916.jpg

Minua harmittaa kovasti, että kamerani valoteho ei riitä näihin hämärähommiin. HALUUN UUDEN KAMERAN!

Kuvasin kauriita keittiön ikkunasta. Oven avaus ja koko revohka pakeni. Arvelin löytäväni ne vadelmamaalta noin viidenkymmenen metrin päästä. Siellähän ne olivatkin. Olisikohan tämä vasa, joka jäi tollottamaan minua vadelmarivin välistä:

Mets%C3%A4kauris040916c.jpg

Iltataivaalla oli myös useita kuriparvia vaihtamassa maisemaa. Ne nousevat peltoaukeamalta siivilleen ja lentävät yöksi soille:

Kuret040916.jpg

Kurkia katsellessa tulee mieleen, että onneksi on puinnit jo tehty. Nämä parvet ovat tallanneet lähiseudun viljelijöiden viljapeltoja korjauskelvottomiksi. Se mikä on komeaa katseltavaa, ei välttämättä ole meidän elinkeinollemme eduksi. Meidän rantapelloiltamme järvellä pesivä joutsenpariskunta karkottaa kuret tehokkaasti samoin kuin hanhetkin. Viime viikolla isoja hanhiparvia yritti laskeutua järvelle, mutta joutsenpari ajoi ne tiehensä. Mukavaa, kun on oma luontopoliisi.

Mukavissa tunnelmissa siis sunnuntai-iltaa vietän. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa myös teille ja iloista mieltä nousuviikolle!