Aloitin jo ennen joulua pitsisukat. Tytär kyselikin näitä jo ennen joulua. Pitsikuvio on sama kuin aikaisemmissa valkoisissa sukissa. Näihin tein kuviot varren ympäri enkä pelkästään varren takaosaan. Pitsikuvio muistutti mielestäni hiukan lehteä, joten tein sukat vaaleanvihreästä Nalle-langasta. Tytär halusi vahvistetun kantapohjan, joten näissä on kantalapun lisäksi kantapohjakin vahvistettua neulosta. Kantalapun malli on aika erilainen kuin, mitä minä olen oppinut neulomaan. Lappu neulotaan mennen tullen oikeaa neuletta. Nurjaa puolta neulottaessa jätetään joka toinen silmukka neulomatta. Lisäksi neulomatta jätettävä silmukka vaihtuu. Eli ensimmäisellä kierroksella nostetaan ensimmäinen silmukka, toinen neulotaan, kolmas nostetaan jne. Kolmannella kierroksella ensimmäinen silmukka nostetaan, toinen ja kolmas neulotaan, neljäs nostetaan, viiden neulotaan jne. Kantalappuun muodostuu verkkomainen kuvio. Kavennuskin oli erilainen. Ohje löytyy Kauneimmat käsityöt -lehdestä nro 7/2015.

Pitsisukat.jpg

Ennen joulua tein myös tämän paperinarukranssin. Ompelin jo valot kiinni. Sitten huomasin, että yksi lamppu ei palanut. Eipä ehtinyt uudet valot ennen joulua. Nyt joulun jälkeen tavaratalosta lähtivät mukaan valot, joissa oli puusydänmiä. Olen siis varautunut ensi jouluun jo hyvissä ajoin.

Kranssib.jpg

Kranssi.jpg

Puusydänmien lisäksi tässäkin kranssissa on kirjanlehtikukkia ja kelo-oksa. Valot ovat paristokäyttöiset. Sidoin ne sydänten kanssa kiinni hamppunarulla. Olen tykästynyt noihin kirjanlehtikukkiin. Olisi hauska värkätä niistä muutakin kuin kranssin koristeita.

Tänään sää tuntui olevan kuin konsanaan Siperiassa: pakkasasteita seitsemäntoista ja hyytävä viima. Kävin ojalla ja pelloilla katsomassa näkyisikö koskikaroja ja kauriita. Koskikaroja näin, mutta kauriita en. Koskikarat päättivät, että ne eivät ole mitään linssiluteita. Toisaalta olin kyllä köyttänyt kameran toppavaatteiden sisään niin hyvin, että hitaanpikin lintu olisi ehtinyt lentää huitsin nevadaan ja vielä takaisin. Vene kotirannassa pysyi paikallaan. Minulla onkin veneestä varmaan satoja kuvia. Voisin pitää venenäyttelyn: sama vene 365 päivänä.

Vene.jpg