Sade on piiskannut keväistä maisemaa jo useamman päivän ajan. Kevättyöt pelloilla ovat nyt keskeytyksissä. Sadepäivien ratoksi olemme tyttären kanssa väsänneet bebeleivoksia (vaivaiset 156 kpl) kevään juhliin. Tänään leivokset saivat pomadakuorutuksen. Kun teemme leivoksia yksin tai kahdestaan, leivomme pohjat yhtenä päivänä, täytämme toisena ja kuorutamme kolmantena päivänä. Nyt kreemit ja pomadat tursuavat jo korvistakin. Sen verran monta leivosta tuli tuhottua päiväkaffeilla.

Äitienpäivä oli onneksi nätti ja lämmin poutapäivä. Mansikkamaalla tarkeni touhuta jo teepaitasillaan. Meillä äitienpäivä on yleensä työpäivä, mikäli sää sen sallii. Toukomehiläinen on villinnyt kylän maamiehiä ja -naisia jo vapusta. Marjamaan työt alkoivat jo heti lumien lähdettyä. Peltojen lisäksi vilske käy myös pellon pientareilla ja ojien varsilla sekä tietenkin järvellä.

Tämä ahkera ystäväni on jo ollut touhukkaana vapusta saakka:

Kimalainen.jpg

Sinirinta saatteli minua rantapolun varressa pajujen katveessa:

Sinirinta.jpg

Kun sinirinta väsyi saattelemaan minua, toinen pieni lintu ilmaantui puikkelehtimaan pajujen alle. Tämän olin tunnistavinani lintukirjan ja netin avulla sirittäjäksi. Näitä pieniä ja kellertäviä lintuja näytti olevan lintukirjan mukaan pilvin pimein, joten voin olla väärässäkin. Toivottavasti joku osaa tehdä paremman lajimäärityksen.

Siritt%C3%A4j%C3%A4.jpg

Pienet ja nopealiikkeiset linnut tahtovat jäädä minulla tunnistamatta, jos en ehdi napata kuvaa. Yleensä arvelen näitä pikkulintuja joksikin pajulinnuksi.

Samalla kameranulkoilutusreissulla etsimeen sain myös tukkasotkan, tosin kaukaa kuvattuna ja räpistelemässä väljemmille vesille:

Tukkasotka.jpg

Tornien taistossa Ahmasjärven lintutornissa ollut ryhmä oli havainnoinut 69 eri lintulajia. Joten monen moista siivekästä järvellä on. Tornien taiston tulokset löytyvät täältä: Tornien taisto 2015

Näin keväällä tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan tehdä töitä ulkosalla. Monenlaista ilmaliikennettä ehtii päivän mittaan pään yli mennä. Ikkunasta ja terassilta aukeaa järvelle näkymä, joka voittaa telkkarin Avara luonnon.