Sadepäivän ratoksi maalasin loppuun jo talvella aloittamani järvinäkymän. Alunperin olin tekemässä talvimaisemaa, mutta vaihdoin vuodenaikaa. Näkymä ei ehkä kohteesta ole ihan yks' yhteen, koska en ole ollut tällä järvellä kuin talvisaikaan hiihtelemässä. Järvi on Koillis-Lapista, hiihtolomamaisemista.

Kallioj%C3%A4rvi-maalaus-normal.jpg

Värit ovat akrylivärejä ja pohjana on valmis canvas-pohja. Pohja oli huonosti pingotettu ja yhdessä kulmassa oli ryppyjä. Otin pohjan osittain irti, kastelin ja pingotin märkänä uudelleen. Näin sain länkyt pois. Olin jo heittää koko pohjan pois, mutta näinhän tästä tuli käyttökelpoinen.

Kotirannassa asustelee muitakin kuin joutsenperhe. Tosin joutsenet usein häätävät muut linnut pois rannasta. Telkkäemo on sitkeästi tuonut poikasensa polskimaan rantaan. Emosta ja poikasista tulikin otettua varmaan kymmeniä kuvia sunnuntai-iltana. Emo ei tiennyt viedäkö poikaset piiloon, kun menin kameran kanssa rantaan. Ehdin siinä sitten räpsiä kuvan poikineen. Kissani Mölli liittyi sitten seuraani ja yksi kunnon moukaisu riitti emolle, joka patisteli poikaset ruovikon suojiin.

Telk%C3%A4t_2013-normal.jpg

Samalla reissulla kuvasin myös korentoja. Tänä kesänä korentoja on ollutkin poikkeuksellisen paljon. Nyt kuvaan pääsi tällainen vihreä surraaja:

Korento-normal.jpg

Lajin nimeä en tiedä. Jos joku tunnistaa lajin, otan mielelläni tiedon vastaan.

 

Niinhän se kävi, että halla pääsi puraisemaan mansikan kukkia. Mittari näytti viime viikolla torstaita vasten yöllä kello puoli neljä neljää miinusastetta, joten harsoista huolimatta tuli vaurioita. Jussiksi on kumminkin luvassa lämmintä ja ainakin sen verran mansikoita, että kakku saadaan omista mansikoista. Toivotan teillekin oikein lämmintä ja mukavaa juhannusviikkoa ja Jussin päiviä!