Koskelot saapuvat näin syksyllä muuttomatkalla kalastelemaan Ahmasjärvelle. Joskus ne ajavat särkiä ihan rantamatalikkoon ja viettävät siinä sitten syöminkejä. Tänä syksynä koskelot ovat saapuneet pieninä parvina. Parvissa on muutamia kymmeniä lintuja. Ne ovat nyt tyytyneet pullikoimaan järvellä muutamia päiviä, kunnes jatkavat matkaa. Särkikanta järvessä on nyt sen verran pieni, että pitempiaikainen viipyminen järvellä ei koskeloita kiinnosta.

Koskelot.jpg

Valitettavasti koskelot näyttävät olevan arkoja lintuja. Ihmisen huomattuaan ne nousevat nopeasti siivilleen ja häipyvät järven toiselle puolen.

Talitiaisia on tänä syksynä pihapiirissä ihan riesaksi asti. Oppivat mokomat kulkemaan hallissa ja hakkaamaan siemensäkit rikki. Ohimennen repivät myös naulalaatikoita. Liekö niillä ollut raudan puute. Kelpaa sitä sitten tillistellä talonväkeä.

Talitiainen.jpg

Ja pistää sulkia ojennukseen vai esitelleneekö rautaisia muskeleitaan.

Talitiainen2.jpg

Sinitiaisia sen sijaan näyttää nyt olevan täällä vähän. Keväälläkään ei niitä montaa näkynyt. Hömötiaisia oli ainakin vadelman poiminta-aikaan marjamaalla paljon. Nyt syystöiden aikaan olen nähnyt niitä vähemmän. Tirskutusta kylläkin kuuluu. Ovat nyt ilmeisesti hivenen arempia kuin aikaisemmin.

Tänään oli pitkästä aikaa taas aurinkoinen päivä. Kunpä tällaisia päiviä jatkuisi pitkään. Pilvisinä ja sateisina päivinä tuntui, että voisi itsekin mennä talviunille.