Vanhakansa tiesi kertoa, että metsälintu pihapuussa tietää huonoa. Meillä on nyt muutamana iltana teeri tullut ihmettelemään pihapuuhun saunan lämmitystouhujamme. Tämä lintu taisi jäädä ilman haaremia. Ehkäpä se siksi on vähän hömelönä.

Teeri%20pihapuussa.jpg

Kurki kävi myös rannalla kekkuloimassa. Edellisinä päivinä kurkia on ollut useita häiriköimässä joutsenen pesän luona. Tämä laskeutu kauemmaksi joutsenista. Liekö edelliset häädöt joutsenten taholta olleet tuoreessa muistissa. Vesijättö on alkanut vihertämään ja siinä onkin ollut vilskettä: suokukkoja, kuoveja, liroja, vikloja ja paljon muita lajeja ruokailemassa.

Kurki150518.jpg

Katselin eilen illalla huolestuneena, kun molemmat joutsenista olivat lähellä rantaamme. Tuli jo mieleen, että saivatko kurjet tuhottua joutsenten pesän. Kohta kuitenkin joutsenpariskunta palasi pesänsä luo ja naaras kömpi hautomispuuhiin. Piti ihan tarkistaa tänään, että joutsennaaras voi peitellä munat ja poistua pesältä ruokailemaan. Uros ei kannakaan daamillensa evästä haudonta-aikana. Uroksen tehtävänä on mesota pesän luona ja pitää tunkeilijat loitolla.

Eilen uiskenteli myös minkki rannassa. Pitäisi varmaan viritellä minkkiloukku rantaan. Meillä on kyllä minkkiloukku, mutta pyyntitaitomme on sekunda luokassa. Aikaisemmat loukun viritykset eivät ole tuottaneet tulosta.  Nyt tarvittaisiinkin hyviä ohjeita, miten minkki loukulla pyydetään. Tietysti olisi vieläkin parempi, että oikea metsästäjä tulisi ja pyytäisi pesärosvon pois.