Läheiset ihmiset tuntevat minun 'erinomaiset' kokkaustaitoni. Ajatus oli tälläkin kertaa erinomainen. Ohjeessa taisi olla jotain vikaa. Ai niin, minähän en millään kursseilla käy. Varsinkin jos ne liittyvät jotenkin hellaan ja kattilaan. Kaikki alkoi sunnuntaipäivän vieraasta. Vieras oli pesunkestävä vegaani. Minua tietysti kiinnosti, että milläs vegaani oikein elää. Pikkuhiljaa puheet menivät voikukkasiirappiin. Vegaani ei voi käyttää hunajaa, joten voikukkasiirappia vois kokeilla korvikkeena. Sitä kuulema mainostetaan vegaanihunajana. Minäkään, kun en voi käyttää hunajaa, kiinnostuin voikukkasiirapista oitis. Löysinkin ohjeen netin ihmeellisestä maailmasta. (Netti on muuten kätevä. Sieltä löytyy minunlaiselleni kokkaajalle vaikka mitä.)

Voikukkasiirappiin pitää olla tietysti voikukkia. Minä valitsin version, jossa voikukat voi laittaa mykeröinä liemeen.

voikukkia.jpg

Parasta keruussa olivat työkaverit. Pitihän niitä tietysti kuvata kännykällä. Tosin nämä kaverit eivät tuota vegaanihunajaa. Ehtaa tavaraa vaan.

mehil%C3%A4inen.jpg

kimalainen2.jpg

kimalainen.jpg

Työkaverit olivat mukavia seurattavia, mutta heidän hunajareseptiä en saanut. Seurailinpa siis edelleen sitä nettiversiota, osittain. Nettiversion mukaan huuhtelin voikukan kukinnot. Kiehautin ne vedessä. Ohjeesta poikkesin sitruunanmehun osalta. (Vatsani on kieltänyt sitruunan käytön.) Lähäytin voikukkien joukkoon pienen pätkän raparperin vartta. Jäähdytin liemen. Siivilöin liemen puhtaaseen kattilaan ja lisäsäsin hillo-marmeladisokerin. Kiehutin viisi minuuttia ja purkitin. Purkkiin kaataessani huomasin, että olisi kannattanut kuoria vaahto pois. Se oli ikävä onkia purkeista. Purkit pistin jäähdyttyä jääkaappiin tekeytymään. Tänään oli koemaistiaiset. Ei se sisältö ainakaan siirappia ollut. Hyytelö ehkä kuvaisi parhaiten rakennetta. Mmm. maku oli kohtalainen. Makua pitää tutkailla hiukan lisää. Kokeilin hyytelöä keksien päällä. Lopulta maustin sillä kauramarjavälipalan. Sen maku parani moninkertaisesti tällä voikukkahyytelöllä. Tuo kauramarjavälipala on myös näitä ihmeellisiä vegaanikokeiluitani. Kun tuo ostamani purkki on kulutettu, palaan takaisin oikeisiin maustamattomiin jogurtteihin.

Tämä kokeilu myötä jään odottelemaan Sohvin versiota voikukkasiirapista. Hän nimittäin käy ihan kursseilla!!! Minä puolestani pidättäydyn vielä siirtymästä täysin vegaaniksi. Pitää ensin opettaa makuaisteja hieman lisää.