Sohvi kiikutti minulle reikäiset sukat malliksi uusille. Tein hänelle reikäiset sukat. Reiät ovat uusissa päällypuolella. Vanhoissa olivat pohjapuolella. Mallikin on erilainen ja väri. Uusien sukkien väri sopii jouluiseen teemaan: "Porsaita äidin oomme kaikki." Sukkien malli on Novitan arkistomalli.

Pinkit%20sukat.jpg

 

Pastellin sävyisenä jatkuu. Harmaiden päivien jälkeen ilta-aurinko lupaili kylmempää ilmaa. Järvelle katsoessa tuli mieleen, että kovin korkea ja pitkä ei ole auringon tekemä kaari täällä Oulujoki-varressa.

Auringon%20lasku.jpg

 

Koskikara ilmestyi talvipurolle parahiksi ennen pakkasia. Koskikara on paljon tarkempi sääennustaja kuin telkkarin meteorologit. Nyt padon yläpuolinen ojan osuus alkaa jo olla jäässä. Koskikara on joutunut siirtymään tältä tähystyspaikalta padon alapuolelle virtaavaan kohtaan.

Koskikara.jpg

 

Järven aalto on jäätynyt myös kotijärvellä. Sukset on survaistu ulos ja kokeiltu jään kantavuutta. Ihan ite piti kokeilla, kun pilkkijät ovat vanhentuneet ja siirtyneet pilkkimään kiikkustuoliin pirtin lämpimään. Tavallisesti uskaltaudun jäälle vasta havaittuani ensimmäisen ja toisenkin pilkkijän pysyvän pinnalla.

Pakkasaamu.jpg

 

Pakkanen rupes lauhtumaan. Syy on varmaan lennoston kavereiden. He ajelivat kerosiinia taivaalle ja pyöräyttivät sirkulat meidän ihmeteltäväksi. Ihmettelimme, minnekäs suihkari hävisi, kun jälki loppui sirkulan keskelle. Taitava kaveri, kun tyhjään hävisi. Hmm. Joutuikohan hän mustanaukon imaisemaksi. Ties vaikka universumi kosti ilmaston pilaamisesta.

Lentokiemurat.jpg

 

Marraskuu taakse jää ja askeleet käyvät reippahasti kohti joulua. Antoisaa joulun odotusta!