Tapetilla ovat olleet valelääkärit ja valehoitajat. Väsäsin minäkin oman valeeni, en tosin CV:tä enkä tutkintotodistusta vaan valeliivin.

Lankakorissani on ollut vuosia pari kerää ruskeaa Kaarna-lankaa, pari kerää mustaa Kaarna-lankaa ja syksyllä lähti mukaan vielä kerä Foxy-lankaa. Eivät riittäneet puseroon. Pyörittelin keriä monen monta kertaa käsissäni ja mietiskelin, mitä niistä voisi tehdä. Lankojen valmistus on lopetettu, joten lisämateriaali ei ollut saatavilla.

Neuloin langoista ensin liivin. Langat ovat aika paksuja ja liivistä tuli kohtuullisen lämmin, joten projekti jatkui kaksinkertaisella Nalle-langalla. Nallesta neuloin liiviin hihat. Siitä tuli sitten valeliivi-villatakki.

1329056365_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tytär luuli, että tässä näyttää pieneltä lampaalta, mutta minulle tästä tuli mieleen mehiläisen raidoitus.

Projektin jälkeen olenkin löytänyt täältä blogi-maailmasta monta tapaa käyttää jämäkeriä. Minulla paksumpien lankojen loput tuppaavat pyörimään korissa luvattoman kauan. Nallet ja Seiskaveikat voi neuloa sukkien raidoiksi, mutta paksummissa langoissa on vaikea löytää sopivaa seuraa, jos lanka loppuukin kesken.

Hihoista tein joustinta 3 oikein 1 nurin neuleena. Hihoja olisi voinut käyttää irtohihoina, sen verran napakat niistä tuli. Päädyin ompelemaan ne kuitenkin kiinni. Kaksinkertainen Nalle oli joutuisaa neuloa, joten taidanpa tulevaisuudessa turvautua kaksinkertaiseen lankaan, kun haluan muhkeampaa neuletta.

Nyt minulla on meneillään kaksi eri työtä salomoninsolmuilla. Toivottavasti ahneella ei ole p... loppu. Kävi nimittäin niin, että ensimmäisestä huivista loppui sopiva lanka, joten aloitin ponchon valkoisella Nalle-langalla. Yksityiskohtaiset ohjeet salomoninsolmuihin löytyy Tiitsan blogista. Salomoninsolmujen virkkaaminen on minulla hidasta puuhaa, joten valmista on turha odotella lähiviikkoina.

Nyt iski taas maalausintokin. AIH!Nauru

Mukavaa nousuviikkoa!