Kuluneella viikolla luonto on aivan hellinyt meitä kauniilla päivillä ja lupsakoilla illoilla. Kuret näyttävät valtaavan kotipellot. Useiden kymmenien kurkien parvet laskeutuvat vasta kylvetyille pelloille. Laskin parhaimmillaan tai pahimmillaan useita yli kolmenkymmenen kuren parvia pellollamme. Lisää saapui fanfaarien kera aina uusia.

Kuret1.jpg

Kurkikuvaajille tässä olisi jo valinnan varaa. Viime kesänä pellolla ruokaile yksi kurkipariskunta. Ne kävivät syömässä vuoron perään (oletan). Niistä ei ollut meille haittaa. Jos tämä meno jatkuu koko orastumisen ajan ja myöhempään vahinkoakin alkaa jo tulemaan. Pitäis varmaan houkutella kurkituristeja rantatielle kameroineen ja kiikareineen, jotta kurkijengi siirtyisi oikealle suolle. Jostain syystä pelto on houkutelevampi kuin vesijättö. Taitavat olla agraarikurkia.

Kuret2.jpg

Saimme vieraaksemme noiden laumasiulujen (lue kurkien) lisäksi yhtenä iltana myös sinirinnan. Se vain piipahti pihassamme iltakahvin aikaan ja ilmeisesti jatkoi sitten matkaansa pohjoisille pesimäseuduillensa. Tapasin sinirinnan nyt toisen kerran koko elämäni mittaisella taipaleella.

Sinirinta.jpg

Lauantainai-ilta oli aivan ihana: lämpöä, peilityyni järvi, ruovikossa puhalteli pulloon kaulushaikara.

Ruovikko.jpg

Itäisellä taivaalla hämyisesti hohti täysikuu. Olin jo tuntea ihan onnen tunteen. Tästä onnesta olen maksanut tämän päivän. Lintukirput tikkasivat jalkani täyteen pahkoja illan kuvausreissulla. Osan sain jo päivällä Ruukin puutarhamessuilla. Lystistä on aina maksettava. Lintukirput aiheuttavat minulle lähes ampiaisen pistoihin verrattavia paukkuja. Antihistamiinia vaan kurkusta alas, niin olo on jotakuinkin siedettävä. Ja nukuttaa hyvin. 

T%C3%A4ysikuu.jpg

Kun eilen lorvin suvun nuorten rouvien kanssa puutarhamessuilla, piti tänään paiskia töitä pellolla. Onneksi työtä kevensi lintujen liverrys. Pääskyset ovat saapuneet! Kaksi haarapääskyä piti minulle työpaikkatoivekonserttia istutushommissa. Illalla kuvasin rannan kukkasia. Rentukat ovat aukaisseet keltaiset kukkansa ja koristavat rannan koivikossa.

Rentukka.jpg

Rantapenkalla leskenlehdet ovat lopettaneet kukintansa. Nyt on vuorossa pöläyttelyvaihe. Uudet leskenlehdet ovat valmiina valloittamaan maailman.

Leskenlehti.jpg

Iltakuviin vähensin valotusta kamerassa. Pitihän sitä jotenkin saada iltatunnelmia, vaikka luonto vielä valoisalta näyttääkin. Nyt, kun nostan katseeni koneesta, taivaalla näkyy pilviä vaaleanpunaisin reunoin. Tuuli heiluttelee pihapuiden latvuksia ja avoimesta ikkunasta kuuluu taas kaulushaikaran omintakeinen laulu, kuin pulloon puhallus. Useat linnut näyttävät olevan pesimäpuuhissa. Uusia muuttajia kuitenkin saapuu, jotka pitävät konserttia yllä. Tänään pihan reviirikseen ilmoitti hernekerttu.

Iltalenkillä kuikistelin tutuille korvasienipaikoille. Korvasieniä ei kuitenkaan vielä näkynyt. Tämä siis tiedoksi teille, jotka korvasieniä jahtaatte. Nokkosia oli noussut rantaan, joten jotakin nokkosruokaa on odotettavissa lähipäivinä. Villiyrttien huono puoli on niiden keräämisen hitaus. Ei homma sovi tällaisille hätähousuille.