Kevät on kyllä mielenkiintoista aikaa. Taas kului parituntinen taapertaessa rannoilla ja metsissä. Tänään uusina muuttajina näin sorsia ja telkkiä. Sorsat nököttivät jäällä.

Sorsat100416.jpg

Osa kaarteli yläpuolellamme etsien kenties sulaa vettä, jossa voisi polskutella. Kaiken maailman lenkkeilijöitä ja tiirailijoita oli vaan niiden haitolla. Eivät poloset tienneet minne laskeutuisivat.

Sorsat100416b.jpg

Telkkäpariskunta oli joutsenpariskunnan seurana rantasulassa. Joutsenten seura on turvallinen paikka pienemmille vesilinnuille. Hanhia joutsenet eivät siedä, mutta telkät saavat uiskennella ihan lähellä.

Telk%C3%A4t%20ja%20joutsenet%20100416.jp

Telkät ovat huomattavasti arempia kuin joutsenet, joten ne nousivatkin siivilleen meidät huomattuamme.

Telk%C3%A4t100416.jpg

Höh, minulla oli jäänyt viime syksynä karpaloita keräämättä.  Rantaluhdalla oli ilmeisesti niin paljon vettä, etten viitsinyt rämpiä tälle mättäälle.

Karpalot.jpg

Näimme tänään myös pari pienehkö kahlaajaa, joiden lajimääritys jäi hivenen epäselväksi. Eilen ilmestyivät pihalle peipposet. Iltalenkillä eilen näimme myös soidinta pitävät sepelkyyhkyn. Kesää kohti siis mennään harppoen. Pilkkijöitä ei tänään ole näkynyt jäällä. Jokohan heillä alkaa itsesuojeluvaisto toimimaan. Näin keväällä joskus ihan hirvittää uhkarohkeat kalamiehet, jotka jo rantojen ollessa osittain auki menevät vielä jäälle.