Tonttujen raketti nousi vaivattomasti avaruuteen lumen ja jään planeetalta. Lumiukko siellä vain jäi heille vilkuttamaan hyvästiksi. Tontut ovat saaneet rakettiin mukaansa uuden matkustajan. Insinööritonttu on ollut niin kauan avaruusmatkalla, että on aivan unohtanut oman nimensä. Utelijaisuuttaan tekniikkaa kohtaan hän ei kuitenkaan ole unohtanut. Kiinnostuneena hän tutkii raketin kaikkia vipstaakkeleita ja hilavitkuttimia. "Tuollahan lukee 'Home', eikö se tarkoita kotia.", hän tuumii itsekseen. Tonttujen kanssa keskusteltuaan hän uskaltautuu painamaan Home-nappulaa, ehkä se antaa kurssin kohti kotia.

 

Taavi-tonttu.jpg

 

Raketin monitorit alkavat rätistä ja vilpattaa valoja. Kohta yhteen näyttöön ilmestyy kaksi tontun naamaa. "Tuomo ja Tuomas!", huutavat tontut kuorossa.

 

Tuomo%20ja%20Tuomas.jpg

 

"Kuuleeko raketti, kuuleeko raketti?", kuuluu kaiuttimista samalla, kun Tuomon ja Tuomaksen partakarvat vipattavat puheen tahdissa. Hyvin kuuluu rakettiin ääni Korvatunturilta. Samalla käynnistyy myös raketin kamera ja mikrofoni. Korvatunturilta saadaan yhteys rakettiin luotua. Kamera kääntyy kohti nappuloita tutkailevaa insinööritonttua. "Eikös se ole kauan kadoksissa ollut Taavi-tonttu siellä raketissa painelemassa nappuloita?", ihmettelevät Tuomo ja Tuomas. "Ai, nytpä minä muistakin nimeni.", ilahtuu insinööritonttu. "Taavi nimeni onkin."

Tuomon ja Tuomaksen opastuksella suunnitellaan reittiä kohti kotia. Tuomo ja Tuomas yhdessä avaruus- ja rakettitieteilijöiden kanssa ovat saaneet yhtyden rakettiin luotua. Nyt he laskevat lentorataa raketille kohti Korvatunturia. He huomaavat, että kirkas valoilmiö on lähellä tonttujen rakettia. Sillä on aivan sama reitti kohti pohjoista maapallon puoliskoa. Kirkkaan valon laatu hiukan askarruttaa, voiko se olla harhaa tai vaarallista. Vanhin avaruustieteilijä vilkaisee tuhatvuotisia muistiinpanojaan. "Ystävät hyvät, nyt on tapahtumassa yksi joulun ihmeistä. Valo on joulutähti." Korvatunturilta opastetaan tonttujen rakettia: "Teistä hiukan edessäpäin kaartaa kirkas valo. Seuratkaa sitä. Se johdattaa teidät kotiin."

 

T%C3%A4hti.jpg

 

Niin tonttujen raketti seuraa joulutähteä. Pian se saapuu maapallon lähelle. Vielä taitaa raketti olla lämpimämpien vesien yllä. "Siellä Simo kalastelee pallomerestä." tontut huomaavat. "Vilkutetaan Simolle."

 

Veneilij%C3%A4.jpg

 

Vielä muutama tuhat kilometriä pohjoiseen. Kohta tulee ilta ja suunnan voi tarkistaa pohjantähdestä. Pohjantähden alla on Korvatunturi. Vielä pinoinen kaarros ja siellä Korvatunturin tonttukylä onkin.

 

Tonttukyl%C3%A4%20ylh%C3%A4%C3%A4lt%C3%A

 

Raketti laskeutuu onnistuneesti tonttukylän pihalle. Ilo on ylimmillään. Tuomolla, Tuomaksella ja Taavilla on paljon kerrottavaa toisillensa. Onpa Taavilla ollut melkoinen seikkailu. Paljon on tapahtunut myös Korvatunturilla Taavin lähdön jälkeen.

 

Kotona.jpg

 

Koska jouluaattoon on enää vähän aikaa. Alkaa kova tohina pakata lahjat säkkeihin, pulkkiin, rekiin ja rakettiin. Tonttuja harmittaa vieläkin pienen lohikäärmeen pettymys. Joulupukki ja rakettitieteilijät päättävät, että raketillahan saadaan avaruuden planeetoillekin joululahjat toimitettua. Reitti on piirtynyt raketin tietokonejärjestelmään, joten ihan summamutikassa nyt ei tarvitse suunnistaa. Petterikin myhäilee tyytyväisenä. Hän pääsee sittenkin lahjojen jakokierrokselle. Petteri voi kierrellä mutkitellen kriisipesäkkeiden välistä. Tontut pakkaavat pienelle lohikäärmeelle skeittilaudan. Siitä hän ilahtuu varmasti. Mikäs sen mukavampaa, kuin hurauttaa skeittilaudalla tulivuoren rinnettä alas tuulen lailla. Tulen vartija saa plasmasytyttimen. Enää ei tarvitse hönkiä keuhkoja kipeäksi, jos tulivuori sattuu sammumaan. Mitähän lumiukolle voisi laittaa, pohditaan pitkään. Oliskohan uusi kaulaliina sopiva, tuumii Joulumuori.

Yksi ei vain osallistu pohdintoihin. Taavi-tonttu huomasi tonttujen tekemän lumilyhdyn ja kynttilän. Haikeana hän katselee kynttilää ja muistelee lapsuuden ja nuoruuden aikaa Korvatunturilla. Toisaalta nyt on kotoisaa. Lumilyhty tuo mieleen lumen ja jään planeetan sekä lumiukon. Toisaalta on mukava olla hetken yksin ja tuntea joulurauhaa. Voihan hän piipahtaa joskus lumiukon luona raketilla. Näin on nyt hyvä. Olla ihan vain kotona jouluna.

 

Tonttu%20ja%20lumilyhty.jpg

 

Kiitos matkaseurasta jouluun. Oikein hyvää joulua!