Minä olen nimittäin nyt varautunut talven tuloon!

 

Kauan, kauan sitten sain Annelin käsityöt -bogista idean. Alun perin taisi olla kysymys liivistä tai tunikasta. Alkuperäistä Annelin käsityötä en enää löytänyt. Liekö Vuodatus vienyt kaatuessaan kuvat bittiavaruuteen. Idea lähti elämään sitten puikoillani ihan omaan suuntaansa. Viluisena ihmisenä tein hihallisen version. Neuloin muhkeaa neuletta kaksikertaisella Nalle-langalla kutosen puikoilla. Muhkeus vaati vielä shaalikauluksen ja pitkän rivin nappeja leveään etulistaan sekä muutaman napin vielä koristeeksi. Kun tämän nykäisen ylleni, niin tarkenen ensi talvena kantaa puita leivinuuniin.

Villatakki-normal.jpg

Nallen luontopolku -lankoja jäi villatakista jäljelle. Käytin Joulupuu-lankaa ja punaista Nallea lipalliseen virkattuun lakkiin. Ohje on Dropsin sivuilta. Tässäkin lanka on kaksin kertaisena ja koukku on nro 6. Tämä oli ohjeen mukaan Robin Hood vaikutteinen. Miesväki huomasi oitis yhteyden: "Päälaella on ilmiselvästi tikkataulu tai jousiammunta maali." Lieköhän suunnittelija Robin Hood henkisyydellä ihan tuota ajatellut. Joka tapauksessa lippis tuntui ja näytti päässäni ihan hyvältä. Aika reikäsen sorttinen pääkappale pakkasille, mutta ainahan voi nykäistä hupun päähän.  Lippis pääsi käsipainon lämmikkeeksi kuvaukseen. Ei minun pääni ihan noin pieni ole. Sisällöstä en ole ihan varma, olisikohan minun päässäni samat täytteet kuin tuossa käsipainossa.

Virkattu%20lakki-normal.jpg

Innostuin tuosta virkatusta lakista niin paljon, että ostin lisää Nallen luontopolku -lankaa. Lanka oli nimeltään Kaarna. Kuikan ollakkaan. Kätköistä ei löytynyt sopivaa lankaa kaveriksi kaarnalle. Aloitinpa sitten salomoninsolmujen virkkauksen. Nalle sopii hyvin salomoninsolmuihin. Koukkuna käytän nro 3:a. En muistanut enää, kuinka salomoninsolmuja tehdään. Novitan sivuilta löytyi ohje, mutta solmut olivat erilaisia kuin mitä tein viimetalvena. Taas kerran harmitti Vuodatuksen kaatuminen, kun muistaakseni Tiitsalla oli mahdottoman hyvät kuvalliset ohjeet kierteiseen salomoninsolmuun. Aikani kokeiltua sain minusta oikean näköiset solmut aikaiseksi. Tästä se lähtee:

Salomoninsolmuja-normal.jpg

 

Lauantaina vietämme pyhäinpäivää. Toivotan sinulle oikein aurinkoista ja kaunista pyhäinpäivää:

Pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4ksi-normal.jpg