Terapiavärini tässä kuussa on oranssi. Oranssi symbolisoi naisellista luovuuden energiaa. Energiseksi tunsinkin itseni, kun läträsin aamupäivällä oranssia vesiväriä paperille. Maalailun välillä kävin kunnon hikilenkin sillä aikaa, kun pohja kuivui. Iltapäivällä lisäilin värejä. Pesin pois. Laitoin uutta jne.  Pohjaa maalatessa käytin peitelakkana kananmunan keltuaista. Kun keltuaisen raaputtaa väritetystä pohjasta pois, kohta jää valkeaksi. Niihin kohtiin saa myöhemmin valokohdat tai pohjaa vaalempia kohteita. Enpä tiedä mitä kasvia tällä pellolla viljellään. En oikein muista, mikä viljelyskasvi kasvaa oranssina. Taitaa olla kulokkopelto, jonka auringon säteet värjäävät oranssiksi.

Oranssi-teema.jpg

Aamulla satoi vielä vettä. Mutta päivällä oli tosi mukava lenkkeilyilma. Kankaallakin ilma oli raikasta. Oli hyvä hengittää. Yöllinen ja aamullinen sade virkisti lintujakin. Pääskysillä oli kovasti asiaa toisilleen. Yksi yritti lekotella kepin nokassa. Siitä se huuteli omiaan lenteleville kavereille. Välillä toiset pääskyset häärivät ympärillä ja tirrasivat kovasti. Pääskysellä on muuten oranssi kurkku. Naisellista energiaa tälläkin?

Haarap%C3%A4%C3%A4sky%20180617.jpg

Haarap%C3%A4%C3%A4sky%20180617b.jpg

Haarap%C3%A4%C3%A4sky%20180617c.jpg

Haarap%C3%A4%C3%A4sky%20180617d.jpg

Yksin kotona illalla. Mitäpä sitä keksisi, kun lenkki tuli tehtyä jo päivällä. Kameran kanssa käppäilemään ulos. Rannasta löysin tutun säksättäjän, ruokokerttusen.

Ruokokerttunen180617.jpg

Sitten poikkesin kameran kanssa vattumaalle. Rivivälit tällä maalla olivat vielä ajamatta. Riviväleissä kasvoi runsaasti uusia vatun versoja. Kipin kapin ämpärin hakuun ja keräilemään juhannusbooliaineksia. Vatun versojen lisäksi ämpäriin joutui jokunen kourallinen voikukan kukkia.

Yrttimehuainekset.jpg