Kolmas huivi vapaalankahuovutuksella. Nyt huopui kohtalaisen tasaisesti. Taika taisi piillä siinä, että tein kaksi pesua lyhyillä kuudenkympin ohjelmilla. Aukaisin välillä käärön ja aloitin rullan käärimisen toisesta päästä lakanaa kuin ensimmäisellä kerralla. Ulkoreuna kääröstä huopuu enemmän kuin käärön sisäosa. Efekstilangaksi laitoin kerän lopun sinistä seiskaveikkaa.

Vapaalankahuovutushuivi3.jpg

Pikkuisen jäi vielä Huopasta. Huiveja en tähän vauhtiin enää tee, mutta langan lopun voisi kokeilla johonkin pikku askarteluun.

Huivi menee huovutuksessa paljon pienemmäksi. Jos haluaa esim. kolmiomallisen huivin, saa varata kaksi lakanaa, toisen alle ja toisen muovien päälle. Minulla oli käytössä pussilakana, jonka pituussuuntaiselle puolikkaalle purin kerästä langat. Laitoin jätesäkit lankojen päälle. Taitoin toisen puolikkaan pussilakanasta säkkien päälle ja käärin rullalle. Rullan laitoin taas sukkahousun lahkeeseen ja solmun päälle. Kokoa tälle huiville tuli huovutuksen jälkeen n. 125 cm x 30 cm. Kuva lankojen asettelusta on ensimmäisen huivin yhteydessä.