Ruotsissa Malmöstä n. 70 km pohjoiseen on kansallispuisto, jossa on pyökkimetsä. Perheen nuoriso kävi siellä syyslomallaan. Jotenkin olen mieltänyt ruskan aina pohjoiselle alueelle, mutta tyttären ottamat kuvat loistivat oikein komeissa ruskan väreissä. Hänen ottamiensa kuvien innoittamana maalasin ruskataulun Pyökkimetsästä:

Py%C3%B6kkkimets%C3%A4.jpg

Koko on 50 cm x 70 cm ja värit ovat akrylivärejä. Tämä on nyt siinä vaiheessa, että tarvitseeko lisätä tai muuttaa jotain. Pistän vähäksi aikaa nurkkaan ja katson sitten. Joskus huomaa töplömeitä vasta ajan kuluttua.

Maalausrintamalla on ollut kesäajan täydellinen pysähdys. Nyt syksyllä olen pikkuhiljaa jatkanut keväällä aloittamiani flaamilaisia kerrosmaalauksia. Niitä on nyt pari kappaletta kesken. Toivottavasti saan ne talven aikana valmiiksi. Pyökkimetsä on sellainen välityö, kun odottelin flaamilaisten kerrosmaalausten kuivumista.  Akrylivärien hyvä puoli on se, että ne kuivuvat nopeasti. Maalaukset saa siten värien puolesta valmiiksi suit sait sukkelaan. Nyt pitääkin löytyä värit purkista tai langoista. Ulkona on harmaata ja synkkää.

Harmaudesta ja synkkyydestä huolimatta valoisaa mieltä!