, että Pyökkimetsään souteli joku veneellään ja varpujakin alkoi kasvaa rannalla:

Py%C3%B6kkimets%C3%A42.jpg

Monesti muokkaan maalausta lepotauon jälkeen. Maalauksen näkee ikään kuin uusin silmin. Näitä akrylitöitä onkin helppo muuttaa. Sen kun maalaa uutta päälle. Tytär löysi kesällä keittiön seinälle vuonna 2008 maalaamani taulun. Olenpa sitäkin muutellut ohimennen. Aina näkee kohtia, joita haluaisi tehdä nyt erilailla. Saapa nähdä tuleeko tästä uusi vuodenaikataulu keittiöni seinälle. Tähän asti siinä ovat olleet talvisin Latu-taulu ja kesäisin Sorsa-taulu sekä nyt tyttären varastoista löytynyt maisemataulu, joka esittää helteistä päivää, jossakin Haavemaan saarella. Talvi aiheista taulua ei kuulema voi pitää seinällä helteisenä kesänä. Toisaalta minusta tuntui, että talvinen latu viilensi mieltä sen jälkeen, kun oli kyykkinyt mustalla katekankaalla keräämässä mansikoita lähes kolmenkymmenen asteen helteessä.

Nyt ulkona onkin sellainen sää, että jotakin väriä pitäisi löytää. Lumi käväsee ja jäljelle jää siitä vain kuraa. Tiet ovat liukkaita ainakin täällä syrjäkylällä. Pihapuun omenat ovat menettäneet ihanan punaisen värinsä. Pakkanen on pehmittänyt ne lintuille sopivaksi syöntiomenoiksi. Harmaana päivänä näytti kuin rastas ja tilhetkin olisivat menettäneet värinsä:

Tilhet.jpg

Rastas.jpg

Nyt onkin muuttolintuja ollut harvinaisen myöhään kotipihassa, vaikka meillä ei lintuja ruokitakaan. Enpä muista aikaisemmilta vuosilta, että räkättirastaita olisi ollut vielä marraskuun loppupuolella. Tilhiä tosin näkyy usein vielä näihin aikoihin ja vielä joulukuullakin hyvänä pihlajanmarjavuotena.

Ensi sunnuntaina on ensimmäinen adventti. Toivotan oikein hyvää adventtiaikaa.