Tässäpä pistän nopeasti tunnelmia kesäkuun lopulta samalla, kun odottelen lauantai-iltana itsepoimijaa mansikkapellolta. Juhannusviikolla tiistain myrsky vei meiltä sähköt vuorokaudeksi. Onneksi meillä on kellari ja onneksi pakastimet pitivät pakasteet jäässä. Lopulta kävimme kaupungista hakemassa aggregaatin. Kas kummaa, kun saimme aggregaatin käyntiin ja kahvit keitettyä ja mikroeväät lämmitettyä, sähkö tulikin jo lankoja pitkin. Enpä olisi uskonut, kuinka päätä voi särkeä kahvin puutteesta. Nytpä on sekin tullut testattua. Päätä särki sen verran kovasti, että mieleen ei juolahtanut kahvin keitto kaasutoholla. Seuraavalla myrskyllä muistan tämän.

Keskiviikkona kävimme sitten tutkailemassa lähimetsien tuhoja. Onneksi meillä vahingot olivat aika pieniä. Joitain kymmeniä runkoja oli kaatunut juuripaakku mukanaan. Toisilla tiloilla tilanne on todella paha. Syöksyvirtauksen jäljet vetävät murheelliseksi. Puuta on pitkin ja poikin kaatuneena. Paljon on mennyt puita poikki. Osalla sähköt ovat olleet poikki yli viikon.

 

Myrskyn%20j%C3%A4lkeen.jpg

 

Sateet ovat kuitenkin täyttäneet pohjavesivarannot. Uimajärvessämme järvi on ääriään myöten täynnä. Ojissa virtaa vettä.

Oja.jpg

 

Juhannuskokkokin pystyttiin polttamaan. Kokko paloi hyvin, vaikka kokkotarpeet olivat lionneet myrskyn vesisateissa. Sääskiä oli kyllä niin paljon, että ei hirveän nautinnollista tulistelua ollut.

Kokko.jpg

 

Sukulaisrouva sai iskostettua minuun tiskirättikärpäsen pureman. Muistin jopa ostaa kaupunkireissulla bambusekoitelankaa. Kaksi olen virkannut rättiä lapsille. Pienenä vihjeenä, jotta muistavat pyyhkiä pöytää.:)

Tiskir%C3%A4tti1.jpg

Tiskir%C3%A4tti2.jpg

 

Marjahommat pyörähtivät juhannukselta käyntiin. Homma menee välillä hektiseksi, joten viiveitä blogin päivitykseen voi tulla. Toivotan teille oikein hyvää alkanutta heinäkuuta ja kesän jatkoa.