Kauan, kauan sitten sisäinen hamsterini osti kerän punaista Huopanen-lankaa. Halusin siitä jotain ihanan pehmeää ja pirteää. Tytär virkkasi vuosia myöhemmin alkukerästä patalapun. Se jäi minulta huovuttamatta. Nyt olen kaivellut lankakorien pohjia ja kas' kummaa huovutusfiilis iski.

Ohjeen vapaalankahuovutukseen otin Novitan sivuilta. Pussilakana lattialle, päälle lankoja kerältä purkamaan. Huopasen lisäksi uhriksi joutui kerän loppu Puro Batikia, joka jäi muinoin villapuserosta tähteeksi ja punainen villalanka. Punainen villalanka on hamasta nuoruudesta. (Siitä on muuten kauan.) Muistelin, että villapuserossa se huopui ihan luvatta, joten huiviin vaan.

Vapaalankahuovutus_aloitus.jpg

Jätesäkkejä virkitelmän päälle, toinen puoli lakanasta säkkien päälle ja rullalle. Rulla sukkahousun lahkeeseen ja solmu päälle. Patalapun tekeleen pistin tyynyliinan päälle ja siihen roskapussin ja taittelin samalla tavalla rullalle ja sen rullan sukkahousun toiseen lahkeeseen ja solmu päälle. Sukkahousut froteekylpytakin kanssa koneeseen ja pesu 60 asteeseen pitkälle pesulle. Pulverit tietysti mukaan. Lopputulos oli huopunut toisesta päästä levyksi, toisesta päästä sopivaksi.

Vapaalankahuovutushuivi.jpg

Selvittelin syytä moiseen. Olisi joko pitänyt kääriä rullalle molemmista päistä keskelle päin. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä kaksi lyhyempää pesua ja aukaista rulla välillä ja kääriä toisesta suunnasta. Patalapusta tuli sopivan huopautunut. Huivin kohtaloa mietin. Päätin ottaa sen omaan käyttöön ja sitten, kun kyllästyn, taittelen sen useaan kertaan ja huovutan uudelleen vaikka patalapuksi.

Tulipahan kokeiluta tämäkin.