Leikkelin syksyllä littaan menneen katiskan suojaksi omenapuiden ympärille. Käytin omppupuille kehysverkon, mutta pohjat jäivät yli. Olivat sen verran pieniä, jotta ne olisi saanut käärittyä rungon ympärille. Leikkelin puoliympyrän muotoisia verkon paloja. Yhdestä niistä tuli tämän kuusen pohja. Taivuteltuna ja rutisteltuna. Pintaan läiskin sitä kovan onnen paperimassaa. Toisen kerroksen tein sitten siitä paremmasta paperimassasta. Väriksi valkoista spraymaalia. Kuumaliimalla kiinnitin käpyjä, joista osa oli spraymaalattu kullan värillä ja osa oli luonnon tilassa. Kuusen rutistelin sen verran talvimalliseksi, ettei sisälle sopinut ujuttamaan led-valoja. Joten kiepsautin päälle paristokäyttöiset led-valot. Tulos tässä:

K%C3%A4pykuusi.jpg

Nyt onneksi on valkoista muuallakin kuin maalipurkissa. Lunta on tullut mukavasti. Kuitenkin metsässä oli vielä hyvä liikkua jalan. Oli ihan jouluinen maisema. Kauden ensimmäiset pilkkikisat olivat järvellä. Kyselin Mölli-kissalta, että käytäiskö ruinaamassa punnituksen jälkeen pilkkijöiltä kaloja. Akka ja kissa nälkää näkevät. Kirvoitti perheessä p:n naurun. Kukaan näkeväinen ei tuota usko. Kissa painaa kahdeksan kiloa ja maha katilla roikkuu liki maata, eikä akkakaan ihan luuviulu ole. Päätin jättää homman sikseen. Kävinpä pilkkijöiden lähdön jälkeen nappaamassa auringon laskusta kuvan, jos vaikka aurinkoa ei muutamaan viikkoon sitten näykään. On mitä muistella.

Auringonlasku1.adventti.jpg

Muutaman joulukortin askartelin hämärän hetkillä. Kovin ovat kortti-ideat olleet hukassa. Kokeilinpa tällaisia maisemakortteja omista kuvista. Valkoiseen kiiltäväpintaiseen korttipohjaan sipsuttelin akryliväriä. Liimasin sitten lompakkokokoisia maisemakuvia. Kuvat tulostin normaalille kopiopaperille. Muutama tarrahiutale luomaan säihkettä.

Joulukortti1.jpg

Joulukortti3.jpg

Joulukortti2.jpg

Siilin piirsin paperille. Skannasin kuvan koneelle ja tulostin punaiselle tulostuskartongille. Jälki oli aika himmeä, joten piirsin viivat vielä mustalla huopakynällä ja hopeatussilla. Piirustusideat eivät vaan nyt kumpua mistään. Muutoin olisi mukava tehdä näitä useampikin.

Siilikortti.jpg

Hyvää alkanutta adventtiaikaa.