Olen huomannut, että klapilanssi on hyvä lintujen tarkkailupaikka. Siinä touhuillessa linnut tulevat ihan viereen. Siinä saa kolistella ja paukuttaa ihan mielin määrin, eivätkä linnut siitä piittaa. Joskus otan kameran pinon päälle odottelemaan kuvattavien tuloa lähelle. Usein linnut siinä vaiheessa hypähtävät siivilleen, kun lopetan klapien lappamisen ja otan kameran käsiini. Joskus huomaan seisovani toveroiset klapi kourassa seuraamassa lintujen kinastelua ja kosiomenoja.

Aamulla oli ilma täynnä keväistä mekastusta. Varpuset ovat kovin äänekkäitä välillä. Tiaiset yrittivät saada äänensä kuuluville huutelemalla titi-tyytä. En tiedä tuliko joku tiaisista lähemmäksi, mutta äkkiä tiaisen volyminappula kääntyi kaakkoon: "TITI-TYY, TITI-TYY" Joskus täytyy ilmiselvästi korottaa ääntä.

Seurasin päivemmällä terijoensalavassa sinitiaisen kumppanin houkuttelua. Saihan sinitiainen oksalle kaverin. Siinä sitä sitten tiristiin. Otin kameran pinon päältä ja valmistauduin kuvaamaan suuren maailman tyyliin huipennusta. Fiksu lintu houkutteli kumppanin rantametsän suojaan. Varmaankin se lähti esittelemään puolisolle hienoa pesäkoloa.

Keltasirkkuja oli tänään isoja parvia lähistöllä hyppelemässä ja tirskuttamassa. Niistä kuitenkin nappailin jokusen kuvan. Meille keltasirkut tulevat näin maaliskuun loppupuolella. Talvella niille ei taida olla täällä evästä.

Keltasirkku.jpg

Eikä päivää ilman joutsenia. (Huutakaa hep, jos ette halua enää kuvia näistä.) Joutsenet uiskentelevat ojasta jään reunaan ja kipuavat jäälle, kun kuulevat lumikenkien narskunnan. Ne ovat hivenen varuillaan, mutta antavat tulla aika lähelle ennen, kuin alkavat siirtyä kauemmaksi.

Joutsenet250317.jpg

Lievää kyllästymistä kuvattavana oloon. Yksi päätti pyllistää kameralle.

Joutsenet250317d.jpg

Asennot ovat monet ennen lepohetkeä.

Joutsenet250317c.jpg

Joutsenet250317b.jpgJoutsenet250317e.jpg

Luulin niiden asettuvan jään reunalle yöpuulle. Kävelylenkiltä palatessani huomasin kuitenkin niiden uivan ojassa yhden vahtiessa jään reunalla. Ehkä ne välillä levähtävät jäällä, mutta ilman pakastuessa yöksi sulavedessä höyhenet eivät kuitenkaan jäädy jäähän kiinni.