Harmitti hirveästi tänään iltapäivän hiihtolenkillä, kun kamera ei ollut mukana. Rantapolulla kulkevan ladun yllä leijaili utupilvi vasten iltapäivän punaisen hohteista aurinkoa. Kotimatkalla utu ladun yltä oli haihtunut. Rämmin kuitenkin rantaan monot jalassa kuvaamaan punaista aurinkoa. Kokeilin nyt kamerassa sellaista asetusta kuin HDR-vastavalo. (F6.3, 1/100, ISO 100) Asetus ottaa automaattisesti kolme kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi.

HDR%20vastavalo%20auringonlasku.jpg

Sitten tuli kuvia jänisperspektiivistä. Astuin ohi lumikengän jäljestä ja hupsista. Olin hangessa haaruksia myöten. Tällaisenako jänis mahtanee maailman nähdä?

HDR%20vastavaloon.jpg

Vertailun vuoksi otin kuvan aukon esivalinnalla. Muut valotusasetukset tulevat sitten automaattisesti. (F36, 1/200, ISO 6400) Onhan kuvissa näkyvissä jonkimoista eroa.

Av%20auringonlasku.jpg

Vietimme tänään Sohvin kanssa äiti-lapsi-päivää ja askarelimme muutamia maalauspohjia. Otimme tietysti kuvia kiilakehysmaalauspohjien tekekemisestä. Ne kuvat laitan joskus myöhemmin, kun jaksan kirjoitella niihin selostuksetkin. Yllätys, yllätys lapsukaiseni leikki kamerallani ja niinpä kameraltani löytyi muutamia kissakuvia. Näitähän ei olekaan kuin biljoona ziljoonaa aina ammoisista paperikuvista nykyisiin digeihin.

P%C3%A4iv%C3%A4n%20kissa%20170218.jpg