Vihdoinkin sain aikaiseksi yhden työn valmiiksi. Viikkoja sitten aloitin pari työtä salomoninsolmuilla. Toisen sain nyt valmiiksi. Tyttärelle valmistui Nalle-langasta poncho. Aloitin Tiitsan-blogin kolmiohuivin ohjeilla. Jätin keskelle päänreiän ja kavennin toisen puolenkin kolmioksi. Hapsujen asemasta virkkailin salomoninsolmulenkuroita ponchon reunoille.

1329986134_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1329986170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälki on mukavan näköistä ja Nalle-lankavirkkaus laskeutuu sievästi. Aloin jo miettiä, mitä voisin salomoninsolmuilla tehdä itselleni. En oikein ole ponchoihmisiä. Mutta voisko salmoninsolmuilla virkata tunikan tai 'verkkopaidan'? Olen vähän höyrähtänyt t-paitojen päälle puettaviin verkkomaisiin tunikoihin ja hihallisiin paitoihin. Salomoninsolmuilla virkattu huivi on vielä kesken, joten pitänee tehdä se ensin valmiiksi.

Tein maanantaina kestopidon perinteisen suksiini. Hiihtoa harrastava veljeni neuvoi hiomaan 120 numeroisella hiekkapaperilla pitoalueen suksenpohjasta ja laittamalla kohtaan sitten silikoniöljyä. Pääsin eilen vasta kunnolla testaamaan tulosta ladulla. Toimi erittäin hyvin. Ei tarvinnut pitovoidetta, vaikka voidetta kuulema voi laittaa ja pysyy paremmin. Jätin hionta-alueen hieman lyhyemmäksi kuin mitattu pitoalue. Ajattelin, että parempi olla hivenen varovainen. Ties vaikka lihon tai suksi veltostuu. Sitten hiottu alue alkaa jarruttamaan luistoa.

Ilmeisesti viikonlopuksi on luvassa hiukan parempia ilmoja. Joten ulkoilkaa ja nauttikaa lumesta. Mukavaa loppuviikkoa!