Uusi vuosi on alkanut. Hyvää alkanutta vuotta!

Ystävilleni syntyi ensimmäinen lapsenlapsi. Kun nuorempi polvikin ystävien perheestä on tullut tutuksi kolmenkymmenen ystävyysvuoden aikana, päätin muistaa vauvaperhettä pienellä neulepaketilla. Neloin uudenvuoden aikana vauvalle junasukat ja pikkuiset tumput. Junasukkien ohje löytyy Taito-sivulta.

Vauvalle.jpg

Tällainen nuoruusajoista näihin päiviin asti jatkunut ystävyyssuhde on kullanarvoinen asia. On mukavaa vanheta porukalla tai on mukavampaa vanheta porukalla.

Vanhemisen aasinsiltaa pitkin pääsen nyt pääasiaan. Nuorena ei päätä palele, mutta minun iässäni kyllä palelee. Tein siis välipäivien ratoksi itselleni uuden pipon. Tytär kyllä ihmetteli, että mitä minä kaikilla pipoillani teen. Vaihdan pipoa tietysti mielialan ja mittarilukemien mukaan ja pitäähän olla ulkoilupipo, hiihtopipo, kauppapipo ja pyhäpipo. Pyhäpipoja pitää tietysti olla useita eri värisiä. Tosin minulla kaikki ovat jonkin sortin punaisia.

Kirjoneulepipo.jpg

Lainailin kuviota Dropsin sivuilta yhdestä sukkaohjeesta. Jouduin muuttamaan kuviota hivenen, jotta sain silmukkamäärän täsmättyä. Lanka on seiskaveikkaa ja silmukoita on 120. Teen vielä joskus nuo ohjeessa olevat sukat. Ovat sen verran ihanat.

Nyt pakkasta on sopivasti hiihtopipon ulkoilutukseen. Taidan kokeilla luomuhiihtoa umpihangessa. Järvelle ei voi mennä hiihtämään. Jään päällä näyttää olevan nyt vettä, joka jäätyy suksen pohjaan.

Lopuksi: Olen tässä yrittänyt pistää kommentia ja toivotuksia muutamiin Bloggerin blogeihin, mutta joissakin blogeissa näyttää olevan kommentoiminen mahdollista vaan Google-tilin omistajille. Joten siis kiitos teille kaikille, jotka jätitte hyvän joulun ja uuden vuoden toivotukset. Osalle en pystynyt laittamaan toivotuksia blogiin.