Joutsenperheen pesueesta on yksi poikanen kadonnut. Olimme saunasta vilvoittelemassa takapihalla, kun joutsen vanhemmat nousivat siivilleen ja lähtivät karkoittamaan järven toiselle rannalle lasketunutta yksinäistä joutsenta. Holtittomat vanhemmat jättivät nämä palleroiset ilman vartiointia rantaamme:Kuten näkyy poikasia on jäljellä enää viisi. Onkohan nämä vanhemmat hivenen hosujia, kun jättivät näin pienet poikaset ilman vartiointia. Jokin on vienyt yhden poikasista ja nyt vanhemmat ovat hyvin hermostuneita kaikkia tunkeilijoita kohtaan. Luonto on kovin julma eläinmaailman pienokaisille.

Olipa muuten kiitettävä määrä sääskiä ja mäkäröitä, kun kävin kuvaamassa poikaset. Minulla oli pelkkä pyyheliina ympärillä, kun tallustelin rannassa. Nyt jalat kutisevat vallan vietävästi ja paukkuja on joka puolella. Mies lohdutteli minua sanomalla, että ensimmäiset kymmenentuhatta pistoa ne vaan kutisevat. Pitääpä laskea montako pistoa pitää vielä ottaa ennen, kuin kutinaa ei enää tule. AUTS!

Eilen sattui hauska tapaus, kun olimme Juniorin kanssa istuttamassa mansikan taimia. Istuimme mansikkapenkin päällä noin kymmenen metrin päässä toisistamme, kun väliimme tupsahti kärppä. Siinä se tuijotteli poikaa hetken aikaa parin metrin päästä silmiin ja pomppi sitten pellon yli omille poluilleen. Kumpihan oli enemmän ällistynyt poika vai kärppä. Villin luonnon voi siis kokea aivan yllättäen.

Mukavaa alkanutta viikkoa teille!