Ulkona on niin harmaata, että tein vähän värikkäämpää maisemaa taas tussiliiduilla ja pastelliliiduilla. Paperina on tällä kertaa vesiväripaperi (200g/m2). Pohjavärin laitoin tussiliiduilla useampana kerroksen. Levittelin värin kostealla sienellä. Tarkemmat kohdat kastelin siveltimellä. Veneeseen ja puihin laitoin vielä pastelliliitua. Lopuksi suihkutin fiksatiivia.

Talviranta.jpg

Tussiliidut näyttivät ensi alkuun jäävän tyystin käyttämättä. Ajattelin monta kertaa heittäneeni rahat näiden osalta kankkulan kaivoon. Nyt tuntuu, että nämä voisivatkin olla aika käyttökelpoiset. Värin pigmentti on voimakasta, joten nopeasti väriä saa paperin pintaan. Sopii siis tällaiselle kärsimättömälle luonteelle. Työt pitäisi oppia vielä suunnitelemaan. Nyt maalailen paperin viemänä mutu tuntumalta.

Edellisen postauksen siemenkodat ovat ilmeisesti luhtakuusion siemenkotia. Kaivelimme kulottuneesta heinikosta myös kasvin rupsahtaneita lehtiä, joiden perusteella tällainen epätieteellinen päätelmä tuli. Tyttären kanssa kuvaamme meille tuntemattomia kasveja ja yritämme porukalla päätellä, mikä kasvi on kyseessä.