Metsässä kulkija raportoi, että yhdellä suopellolla teeret pitävät aamuisin soidinta. Siispä sovimme Sohvin kanssa, että mikäs sen parempi sunnuntai-aamun aloitus on, kuin mennä katselemaan soidintavia teeriä. Pettymys oli suuri, kun teeriä ei soidinpaikalla näkynytkään. Ajelimme sitten pinoisen luontoretken muuten.

Varrella joen tai paremminkin kanavan on kyläläisillä kota ja kodan ympärillä on ihan mukavaa metsää. Metsässä lauloivat oikein komeasti peipposet ja mustarastas ja laulurastaat. Tiaiset pitivät myös kovasti meteliä. Harmi, kun näihin kuviin ei voi lisätä ääntä. Olisi silloin todella keväinen tunnelma. Kaikkia äänessä olleita lintuja emme Sohvin kanssa tunnistaneet.

Toukokuun%20mets%C3%A4.jpg

Sohvihan on oikea metsäkasvien kävelevä tunnistusopas, joten huomio kiinnittyi kaikenlaisiin sammaleisiin. Minustakin metsän aluskasvillisuus on mielenkiintoista ja kuvauksellista. Olenkohan tästä tunnistavinani kerrossammaleen ja jonkun karhunsammaleen.

Sammalia.jpg

Sulkasammal oli oikein kauniin vihreää. Se muodosti mukavia heleän vihreitä länttejä ruskean karikkeen sekaan.

Sulkasammal.jpg

Haukan pesäkin löytyi kanavan varrelta. Sohvi arveli varpushaukan pesäksi.

Pes%C3%A4.jpg

Kuvasin myös hirmuisen määrän kääpiä, mutta Vuodatus kiepsauttaa pystykuvat vain vaakatasoon. Jätänpä sitten käävät laittamatta tänne. Paluumatkalla sade loppui ja iloksemme olivat teeret tulleet pellolle soidintamaan. Eihän reissu sitten ihan hukkaan mennytkään. Harmillisesti pajupuskat olivat aina edessä, mutta elämys oli mukava. Saimme kuunnella pulputusta ja hypätessään teerikukko aina kähisi. Pellolla oli tämän tien laidassa olevan kukon lisäksi kolme muuta hiukan kauempana.

 

Teeri%20soitimella2.jpg

Rajasinpa muutamaa kuvaa.

Teeri%20soitimella.jpg

Teeri.jpg

Mietityttää taas tämä Vuodatuksen tökkiminen. Jokohan kohta olisi aika vaihtaa blogi jonnekin muualle. Olen vain niin hirvittävän laiska opettelemaan mitään uutta. Lisäksi minua ovat alkaneet ärsyttämään ylälaidan ja sivun mainokset. Siellä on vaikka minkälaista mainosta, joilla ei ole minun kanssa mitään tekemistä. Ilmaista palvelua ei ole olemassa, mutta tuntuu, että jokin raja pitäisi olla mainoksien sisällön kanssa. Epäilyttää, että niissä voi olla haittaohjelmiakin, jos joku erehtyy niitä klikkaamaan. Pistänpä asian hautumaan ja mietinpä hiukan asiaa vielä.