Joulupaketeista paljastui paljon energiapitoista evästä, joten tänään riitti puhtia jo lumikenkäilyyn. Joulupäivänä näin padolla koskikaran. Sinnepä suunnistin tänäänkin. Ei näkynyt koskikaraa padolla, joten tein mutkan lumikengillä myös vanhalla sillalla. Ei ollut koskikara vanhalla sillallakaan. Lähtevänoja on niin pitkältä matkalta sula, että koskikarat voivat olla missä vain järven ja Oulujoen välillä.

Lunta on tullut paljon joulunpyhien aikaan. Järvi aaltoilee nyt lumesta.

Lumiaallot.jpg

Hiljaista oli nyt poluilla. Yhdet ainoat pienet jäljet näin. Vaikuttivat lumikon jäljiltä. Muutoin kaikki luomakunnan isommat ja pienemmät nelijalkaiset ja siivekkäät pysyivät visusti omissa oloissaan.

Luminen%20maa.jpg

Monelle metsänomistajalle metsäretki omaan metsään taitaa tuottaa nyt ikäviä yllätyksiä. Eilen ajellessamme Kainuun puolella oli näkyvissä paljon katkenneita puita sekä tuulenkaatoja. Nuoret puut taipuvat lumen ja jään painosta. Jäille menoa kannattaa myös varoa. Ahmasjärven jää kestää. Kävelin joulupäivänä lumikengillä lintutornilta kotiin. Järvi on vesillä, joten suksilla ei kannata liikkua. Lumikenkiin jää ei kuitenkaan tarttunut. Isompien järvien ja virtaavampien kohtien jää on kuitenkin nyt erittäin petollista. Paikoitellen järvissä kelluu vaan sohjokansi. Olkaa siis varovaisia.

Kumartavat%20puut.jpg

Parit ennen joulua neulotut kirjoneulesukat:

Kirjoneulesukat.jpg

Joulupakettiin tuli nyt neulottua värikkäitä sukkia. Lankavalikoimani oli hyvin monipuolinen. Yhtä sorttia lankaa oli kuitenkin vain pieni kerän loppu, joten kirjavaa jälkeä tuli. Toiveena oli pitkävartisia sukkia, samalla tuli kyllä pitkäteräisiäkin. Malli on varmaankin Pelle Pitkätossu.