Vuosi vierähti edellisistä bebe-leivostalkoista. Lauantaina oli tämän vuoden bebe-päivä. Nyt olimme Sohvin kanssa jo hyvissä ajoin liikkeellä kohti Liisa-tädin huushollia. Täysikuu mollotti meitä menomatkalla. Monessa kohden katselin sopivaa kohtaa kuvata kuuta. Utasen P-paikalle Sohvi sitten pirssinsä kurvasi, jotta sain räpsittyä keltaista kuuta.

T%C3%A4ysikuu.jpg

Valo lisääntyi pikkuhiljaa. Kuu painui Oulujoen taakse horisonttiin. Laitasaaressa kuuta ei enää näkynyt. Ensimmäiset aamun kajot kuitenkin pilkottivat jo taivaanrannassa yhdeksän kieppeillä.

Laitasaari.jpg

Olimme niin vauhdikkaita leipureita, että kerrankin leipurinhommat loppuivat jo iltapäivästä. Sattuipa niin, että tuli pieni laskuvirhe ja tein yhden ylimääräisen satsin taikinaa. Bebejä tuli arviolta 180 kpl yhteensä Liisalle, Sohville ja minulle. Lisäksi minulle tuli laskuvirheen takia ainakin viisikymmentä valmista leivospohjaa pakastimeen. Voitte laittaa ehdotuksia, millaisilla täytteillä niitä kannattasi hyödyntää. Bebeistä ei ole tällä kertaa kuvia. Nyt olisi kyllä kannattanut bebet kuvata. Liisa ja Sohvi kehuivat kilpaa upeita kuorrutuksia. Minulla oli varmaan kuuputki päällä, kun leivokset jäivät kuvaamatta. Kaupan kautta kotiin ajeltuamme täysikuu nousikin Ahmaskankaan takaa jäniksen lampuksi.

T%C3%A4ysikuu2.jpg

Torstaina teimme työreissun Rokualle. Kovin Rokuakin näytti talviselta ja lisää lunta hipsutteli.

Rokua.jpg

Monenlaisia eläinten jälkiä on pihapiiriin ilmestynyt. Torstai-iltapäivänä ilmestymiset eivät jääneet pelkkiin jälkiin. Kaksi sutta jolkotteli ihan kotirannassa järven jäällä. Susia en kuvannut, mutta tänään kävin järven jäätä pitkin padolla katsomassa kosikaroja. Nyt niitä oli kaksi. Lisäksi padolla oli yksi sorsa. Kannattaisi sorsankin lennellä sulemmille vesille, kun pakkanen hippoo taas pariakymmentä astetta.

Koskikaran myötä toivotan teille oikein hyvää joulua.

Koskikara.jpg