Minulla oli viime talvelta keskeneräisiä flaamilaisia kerrosmaalauksia. Lauantain maalauskerralla laitoin vielä yhden kerroksen väriä tähän Neitoperhos-tauluun. Näkyypä kuvassa harvinaisen selvästi, että pohjustuksessa on ollut paakkuja. Nyt ne näkyvät tummina pisteinä taustassa, jossa värikerrokset ovat ohuemmassa ja väri on vaalea. Kokoa maalauksella on hitusen enemmän kuin tavallisella postikortilla.

Flaamilainen_neitoperhonen.jpg

Pohjana Neitoperhosessa on mdf-levy, jolle on tehty puoliöljypohjuste. Vaihekuvia en nykyisin muista enää näistä töistä ottaa, Värikerroksia työssä on kuitenkin likemmäs kymmenen ehkä ylikin. Värikerrosten välissä näitä flaamilaisia maalauksia pitää "potuttaa". Perunan tärkkelys emulgoi pellavaöljyn kanssa niin, että väri kiinnittyy kuivuessaan paremmin maalauksen edellisiin värikerroksiin. Tämä potutettavana oleva metsurin kuva kaipaa vielä sahan viilausta ennen, kuin se on valmis. Metsurin maalaan kankaalle.

Potutus.jpg

Flaamilaisten maalaus on pikkutarkkaa puuhaa, jossa silmät tuppaavat väsymään. Joka syksy näin pimeän päivän aikaan tuntuu, että en tee enää yhtään maalausta tällä tekniikalla. Siitä huolimatta aloitin taas yhden isohkon postikortin kokoisen maalauksen tekemisen. Aiheita olisi näihin maalauksiin odottelemassa varmaan tsiljoona.

Päivän sääkuva:

S%C3%A4%C3%A4kuva161117.jpg

Lunta on vähän maassa ja puussakin. Lämpötila hivenen pakkasen puolella. Loistava ulkoilusää. Kävin tallettamassa hyvinvointipankkiini tuntemuksia parin tunnin verran marraskuisessa luonnossa.