Sain valmiiksi suorakaidehuivin salomoninsolmuilla. Tein sen verran leveän, että sitä voi käyttää myös hartiahuivina. Salomoninsolmuilla huivi tulee niin ilmavaa, että samaa huivia voi käyttää taiteltuna kaulahuivina. Lankana on Nallen luontopolkua. Minusta nämä pätkävärjätyt langat sopivat salomoninsolmuihin. Salomoninsolmuilla virkkaamalla tulee yksinkertaista ja harvaa verkkoa, joten langan värin vaihdokset tuovat pintaan eloisuutta.

Suorakaidehuivi_salomoninsolmut-normal.j

Yhteen nurkkaan virkkasin lumihiutaleen, jonka keskelle ompelin napin. Lumihiutale oli sen verran löpsy, että pistelin sen muutamalla neulanpistolla pisimmistä sakaroista kiinni.

Lumihiutale-salomoninsolmussa-normal.jpg

Lumihiutaleen kuvasin ulkona. Päivä on juuri noin harmaa, kuin kuvasta voi päätellä. Virkkattujen lumihiutaleiden ohjeita löytyi netistä pilvin pimein. Olenkin virkkaillut englantilaisia ja amerikkalaisia lumihiutaleita välipalaksi puuvillalangasta. Tämän tein oman pään mukaan ja Nalle-langasta. Amerikassa näytti olevan muukin värisiä lumihiutaleita kuin valkeita. Ihme maa on tuo Amerikka.

Lumihiutaleita voisi tulla taivaaltakin, jotta maa tulisi valkoiseksi. Nyt tulee vain välillä räntää, joka paikka näyttää niin synkältä. Illat ovat niin pimeitä, että täällä ei voi käydä iltalenkillä ilman lamppua. Ei nää yksinkertaisesti kävellä päällystetielläkään. Kun maa on valkea, tällainen maalaistalleroinen pystyy kyllä taapertamaan iltalenkkinsä ilman lisävaloja. Nyt täytyy vain kävellä 'valopäänä'. Otsalampussani löytyi myös vilkkuvalotoiminto, joten kohta varmasti polla säteilee, jos välähdyksiin on uskominen.

Mukavaa loppuviikkoa!