Kymmenen kilometriä taittui aikaan kaksi ja puoli tuntia. Puolta lyhyemmässä ajassa kuin sunnuntain patikkaretki. Tein kolmen järven kierroksen kotipihalta lähtien ja kotipihalle saapuen. Kesäiseltä uimajärveltämme Vähäjärveltä löytyi vielä kolme joutsenta ja parvi tiaisia. Hömötiaisten kaverina oli myös töyhtötiaisia. Tälle vuodelle töyhtötiaista en ole vielä tavannutkaan. Ilokseni myös hömötiaisten pesintä näyttää onnistuneen. Olen moneen otteeseen nähnyt kankaalla hyvän kokoisia hömötiaisparvia. Töyhtötiaiset olivat ujoja, eivätkä näyttäneet naamapuolta kameralle. Käyn joku toinen päivä katsomassa löytyisikö parvi uudelleen.

Uimarannalla oli pieniä herkkiä höyheniä kellumassa.

H%C3%B6yhen.jpg

Jokunen on joutunut kiinniotetuksikin.

Takertunut.jpg

Monena iltana Vähäjärveltä on kuulunut joutsenten mahdoton mekastus. Siinä siipien läpsyttelyssä on irronnut vähän isompiakin sulkia.

Sulka.jpg

Vähäjärveltä taivalsin seuraavalle järvelle myötäillen patikkareittiä. Poikkesin reitiltä Matkajärven rantaan. Tervareitistön patikkareitti ei käy Matkajärvellä, mutta reitiltä on lyhyt pistäytyminen Matkajärven rantaan. Matkajärveltä löysin jäätaidetta.

Jäähelmien suora

J%C3%A4%C3%A4suora.jpg

Hivenen helmiä kiharoissakin

Kiharalla.jpg

Tiaran koristeena jäätimantit

J%C3%A4%C3%A4helmi%C3%A42.jpg

Luonnossa on taidetta ja kauneutta, vaikka ruska-aika onkin takana.

J%C3%A4%C3%A4helmi%C3%A4.jpg

Matkajärveltä jatkoin matkaa pitkin Keisarintietä, jolta poikkesin sopivassa kohti kotiin päin. Kotimatkalla näin vielä sievän, pienen sienen.

Sieni.jpg

Kolmas järvi on tietysti kotijärvi. Aamulla näin talitiaisia luistelemassa kotirannassa jäällä. Tai eiväthän ne luistelleet, vaan etsivät sieltä evästä. Riitteen pinnassa oli ilmeisesti ötököitä.

Eilen illalla katsoin sääennustetta. Silloin vielä ennuste näytti puolipilvistä. Tänään ei kuitenkaan aurinko pilkistänyt, mutta valoisan mielen sain reissultani. Nyt on pellolla kasvustot laitettu talvikuntoon, joten aikaa jää myös joutavointiin. Joutavointi onkin voimauttava harrastus. Suosittelen.