Kevät etenee pikkuhiljaa Oulujoki-varressakin. Hiihtokelit näyttävät olevan lopussa. Ladulla on jo pätkiä, joista lumi on sulanut. Vielä eilen ja tänäkin aamuna olisi voinut hiihtää hangella. Roskaa tosin on paljon, joten suolle tai pellolle on syytä suunnistaa, jos hiihtää mielii. Lumikenkäilin vielä eilen, mutta ojat alkavat olla jo auki. Siispä reitit pitää suunnitella uusiksi. Tänään kävelin tampattua latu-uraa (ihan laitaa vain). Latu oli vielä kova kenkään, mutta tosiaan lumettomiakin pätkiä oli. Pikkuhiljaa kesämaa tavoittaa ladunkin. Mättäät ladun vieressä alkavat paljastua ja sieltä täältä kasvit pilkistävät lumen läpi kurkotellen kohti kevättä.

Lieko%20080419.jpg

Olen täydennellyt lintulistaa tälle vuodelle tuhon oikeaan reunaan. Kottaraiset ovat jo tulleet. Kovasti ne eilen aamulla juttelivat leppoisassa ilmassa. Kottaraiset ovat oikein mukavan kuuloisia pulisijoita. Kottaraisten lisäksi kuului peipposen liverrystä. Tänäänkin kuulin peipposen, mutta näköhavaintoa en siitä saanut. Töyhtöhyypän sain kuvaan joutsenten kanssa lauantaina. Isot linnut tuovat yksinäiselle töyhtöhyypälle turvaa, vai liekö ihan ruoan takia taaperrellut joutsenten vieressä.

Joutsenet%20ja%20t%C3%B6yht%C3%B6hyypp%C

Lauantai-iltana näin myös tämän kevään ensimmäiset kurjet. Jokunen lokki on käynyt katsastamassa järven tilannetta. Vain oja ja pikkuinen läntti ojansuuta on sulana. Kovin isoa porukkaa lintuja ei vielä siihen sovi uiskentelemaan. Pilkkijöitä on järvellä näkynyt useina päivinä. Ilmeisesti syönti on ollut heikkoa, kun nopeaan ovat lähteneet pois. Tosin eilen näkyi oikeita nautiskelijoita aurinkoa ottamassa. Saaliista en tiedä.

Viljelykset ovat ulkona vielä lumen peitossa. Kasvihuoneen ovellakin on valtava kinos. Purkkeihin olen laittanut kasvamaan vain tomaattia. Tänään kylvin myös muutaman verkkomelonin siemenen. Siemenet kaivelin ostamastani melonin puolikkaasta. Hortonomiksi kasvattelen harrastajana kasveja hyvin vähän. Tämä on niitä suutarin lapsella ei ole kenkiä -syndrooma.