Muutamia kuvia tältä kesältä:

Tämä lienee tuttu näky jokaiselle tänä kesänä:Olen ottanut aika vähän kuvia Vuodatuksen pimennyksen aikana. Heinäkuun alussa kävin tarkistamassa metsäpalstalla muutama vuosi sitten istutettuja kuusen taimia. Metsätien varressa kasvoi silloin laaja ruusupensas. Nyt päätin tarkistaa, onko kysymyksessä viljelykarkulainen vai luontoon kuuluva laji. Ruusu kukkikin komeasti ja upea oli myös komistus ruusun kukalla:Epäilyksen viljelykarkulaisesta oli aiheeton. Mielestäni ruusu on täällä aika yleinen metsäruusu. Paikka vain oli niin suotuisa, että se oli levittäytynyt kymmenkunta metriä pitkäksi ja pari metriä leveäksi aidanteeksi metsätien varrelle. Kuoriaisen lajitunnistuksen jätän suosiolla teidän vierailijoiden tehtäväksi.

Ystäväni kysyi eilen, että mitä joutesenen poikasille kuuluu. Neljälle poikaselle kuuluu hyvää. Kaksi poikasta joutui alkukesästä surman suuhun. Tämä kuvan otin 4.8.2012, kun perhe tuli pitkästä aikaa laiduntamaan rantaamme. Joutsenperhe vaihtaa laidunnusaluetta kesän mittaan useita kertoja. Neljä poikasta ovat lähes vanhempiensa kokoisia ja väriltään harmaita:Olen tässä miettinyt, että siirränkö Vuodatuksen palvelimelta tuhoutuneet kuvat uudestaan tekstien yhteyteen. Kuvat minulla on toki tallessa pakattuna web-muotoon omassa kansiossa koneellani. Tällä hetkellä ajatukseni on, etten kuvia siirrä. Vaan poistan vanhat postaukset joskus syksyllä ajan kanssa pois. Vanhoja kuvia voin mahdollisesti laittaa vertailun vuoksi uusiin teksteihin.

Tässä muutama kuva kesän alusta joutsenista:Kuva on otettu 7.6.2012. Silloin poikasia oli vielä kuusi.Tämä kuva on otettu 13.6.2012.Kuva otettu 19.6.2012Tilanne 21.6.2012. Tässä poikasia on vielä viisi. Pian tämän jälkeen yksi poikasista hävisi.

Tämä päivä on taas sateinen ja tuulinen. Onneksi sääennuste jopa lupasi tulevista päivistä poutaisempia. Yhtenä päivänä oli uutinen, että auringon valo helpottaa masennusta. Minusta tuntuu tämän kesän perusteella, että pilvipoutakin helpottaa oloa kummasti ja auringon paiste saa ihan ratkiriemukkaaksi. Luulisi tässä ammatissa tottuvan jos vaikka minkälaiseen säähän. Mutta ei se niin ole. Yhdellä jos toisellakin viljelijällä on sydän syrjällään tulevan sadon vuoksi. Sato ei ole tallessa, ennen kuin se on laarissa. Tänä kesänä sadon laariin saaminen venyy normaalia myöhäisemmäksi.
Mutta jospa se tästä vielä poutaantuisi...yes

Mukavaa, kun jaksoit poiketa pitkän hiljaisuuden jälkeen. Toivotan sinulle oikein aurinkoisia elokuun päiviä!