Toivuin viime viikon lentsusta sen verran, että pääsin viettämään pitennettyä viikonloppua Koillis-Lapin lumille Sallaan. Nämä Sallan reissut ovat aina mukavia. Hiitelyä valkoisilla lumilla hyvien ystävien seurassa, ah' kuinka rentouttavaa se onkaan! Kelit olivat välillä jo liiankin hurjia. Varsinkin, kun korkeuseroa rinteissä on melkoisesti. Tykky oli puista jo karissut lukuun ottamatta Ruuhitunturin pohjoisrinnettä. Aurinko kumminkin kilotti mahtavasti.

Ruuhitunturi.jpg

Mökin pihalla pörräsi kuukkeleita. Ovat kyllä sen verran vilkkaita veitikoita, että otin sarjakuvauksella varmaankin yli 50 otosta, joista muutama on tunnistettavissa kuukkeliksi.

Kuukkeli.jpg

Kuolan saasteet eivät enää sairastuta Koillis-Lapin metsiä: naava ja luppo voivat hyvin. Pihapuissa olikin tuuheita luppotuppoja. Naavaa löytyi myös suksen pohjasta isoina tölleröinä liisteriin takertuneen. Samoin pitovoiteisiin tarttuivat kaarnat ja neulaset. Silloin oli kyllä hyvä pito. Ei luistanut eteen eikä taakse. Takan syttötarpeet tuli siten kerättyä ladulta.

Tällä kotonakin on vielä mahtavat hiihtokelit. Ladut ovat kyllä hyvikin jäisiä, mutta maastot tässä kotona ovat loivemmat kuin Lapissa, joten jääkeli ei haittaa. Roskaa toki ladulla on, mutta luistelusukseen se ei tökkää pahasti. Hanki kestää jopa kävellä. Mahtavia ulkoilukelejä siis täälläkin on.