Vuodatuksen palvelin oli alhaalla, kun yritin päivittää blogia. Toisella yrittämällä en saanut siirretyksi kuvia. Kolmas kerta toden sanoo. Nyt näyttäisi homma pelittävän, joten esittelen sitten pari työtä kerralla.

Viime talvena neuloin muutamat räpikkäät (kämmekkäät, kynsikkäät, puolisormikkaat, kalvokkaat). Nyt lisäsin hivenen neulomuksen vaikeusastetta ja tein pilkkilapaset. Tosin itse kutsun näitä läppäräpikkäiksi. Päällisin puolin näyttävät normaaleilta lapasilta:Mutta, da daa...sieltähän ne Valokuvaaja Linssin sormet pilkistävät. Sormiosat ylettyvät suurinpiirtein sormien ylimpien nivelten korkeudelle. Kun sormenpäitä ei tarvita näkyvissä, voi sujauttaa hupun sormenpäitä lämmittämään. Rystysille tulee kaksinkertainen neulos.

Mietiskelin tovin toteutusta. Nyt toteutin käsineet neulomalla normaaliin tapaan lapasosan hivenen peukalon yläpuolelle. Jätin sitten kämmenpuolelta kahden puikon silmukat lepäämään apulangalle. Loin sitten puikoille uudet silmukat ja jatkoin neulomista kuten lapasta kavennuksineen kaikkineen. Huppuosan valmistuttua otin silmukat apulangalta ja poimin selkäpuolen sisältä taas kahdelle puikolle tarpeellisen määrän silmukoita. Neuloin pari senttiä sileää ja neuloin sitten sormiosat kuten sormikkaassa. Tosin sormien päät jäivät auki. Peukalolle tein myös hupun samalla periaatteella.

Olen löytänyt hirvittävän paljon uusia sukkamalleja, jotka haluaisin toteuttaa. Ensimmäiset tulevat tässä:Ruusu-sukat ovat kokoa 37-38. Malli oli alunpitäen sukkakilpailun tuote ja tulostin sen Novitan sivuilta. Muoskin mallia pienempään jalkaan sopivaksi. Mallissa oli myös pitkiä hyppylankoja, jotka olisivat vaatineet nurjalla langan kiertämistä. Minä en niistä pidä, joten muokkasin myös siltä osin ruusukuviota. Ruusussa ja lehdissä on nyt enemmän valokohtia. Kuvio ei ehkä ole enää niin selkeä kuin alkuperäisessä, mutta näin toteutettuna oli nopeampi neuloa.

Täällä on ollut tällä viikolla komeita aamuruskoja. Näppäsin kuvan maanantai-aamuna. Kuvan värejä en muokannut, mutta web-muotoon pakkaaminen muutti taivaan violetimmaksi kuin alkuperäisessä oli. Yksinäinen halvava tässä värjöttelee viluissaan:Toivottavasti nämä aamuruskot eivät tuo tulleessan kovin pahoja lumimyrskyjä. Venäläisen veräjän aukiolo tiesi lumituiskua vanhan kainuulaisen sanonnan mukaan.

Leppoisaa loppuviikkoa!