Kuinka nopeasti ilma pakastuukaan näin kevättalven kynnyksellä auringon laskiessa. Sumupilveä alkoi olla järvellä aika hyvin, joten hipaisin sukset jalkaan ja suunnistin ladulle katselemaan peltojen yllä kieppuvia sumupilviä. Tuli laitettua liian vähän vaatetta päälle. Käsiä palelsi niin, että kipeää teki. Kuitenkin muutaman kuvaussession jälkeen käsien palelu helpotti ja veri alkoi kiertää sormissa. Nyt minulla onkin tosi lämpöiset kädet. Seuraavaksi palelsi kasvoja ja silmätkin tuntuivat jäätyvän. Ne lämpenivät vasta kotona sisätiloissa. Kotona mittari näytti 19,6 pakkasastetta. Yhdistettynä kosteaan sumupilveen ei ole ihme, että tuntui purevalta. Normaali latuhiihtovarustus oli siten vähän kevyt vaatetus.

Kuvat otin taas kokeeksi HDT-vastavalo säädöllä. Kun nappulan kääntää tuolle asetukselle, käsin ei pystykään enää säätöjä tekemään. Loppu on automatiikkaa.

Ilta-aurinko180218.jpg

Perjantaina kulki latukone ja sen jälkeen ei ole kovinkaan monta hiihtäjää ladulla ollut. Voin siis ihan rauhassa pysähdellä ja kaivaa kameran repusta kuvaussessiota varten. Täällä ei ainakaan vielä ole ollut laturaivoa. Yksi jalankulkija oli kävellyt visusti uran vasenta laitaa, jotta ei olisi tehnyt hiihtäjiä haittaavia jälkijä.

Rantapolun%20latu%20180218.jpg

Siellähän se sumu kiepitti lonkeroitaan pellon yllä. Hienosti aaltoilivat sumuhaituvat välillä tiivistyen ja välillä hajaantuen.

Sumupilvi180218.jpg

Sumupilve%C3%A4%20180218.jpg

Monen harmaan viikon jälkeen on todella tervetulleita tällaiset aurinkoisemmat päivät, vaikka pakkanen vähän nipisteleekin. Kuitenkin puoliltapäivin on ilma ollut ihan mukava ulkoiluun. Pakkasta on ollut rapiat kymmenen astetta.