Kipaisin tässä taannoin hakemassa kynttilälyhdyn Kivaa Ulkona -liikkeestä. Tarkoitus oli laittaa led-valot lyhtyyn. Led-valoissani oli kuitenkin vihreä johto, joka näykyi mielestäni vähän rumasti lyhdyn sisällä. Virkkailin klipsujen kanssa puuvillalangasta lumihiutaleita. Ovessa lasi oli pienempi kuin muissa ruuduissa, joten siihen virkkasin hiutaleet ilman klipsuja. (No, eipä tullut otettua kuvaa sitten oven puolelta.)Ylemmät hiutaleet laitoin pokiin kiinni parista kulmasta nastoilla ja alemmat sulloin vain lasia vasten.  Ajattelin, että voin käyttää lyhtyä joskus led-kynnttilän kanssa. Oikeaa en uskalla laittaa palamaan tällaiseen puukehyksiseen lyhtyyn, vaikka lämpö pääseekin nousemaan yläkautta pois.

Näitä klipsutähtiä ja lumihiutaleita virkkailin viimesyksynä paperinaruliinojen koristeeksi. Klipsutähden malli on omasta päästä. Lumihiutaleen mallin olen löytänyt joskus netistä. Yritin etsiä linkkiä sen teko-ohjeeseen. Samaa en enää löytänyt, mutta tässä linkki muutamiin virkattuihin oikein kauniisiin lumihiutaleisiin:

Virkatut lumihiutaleet

Ohje on tietysti englanniksi. Lapsilla ja nuorilla näkyy englannin kielen taito kehittyvät netin ja pelien myötä. Me voimme sitten kehitellä kielitaitoa virkkausohjeilla. Muutoinkin aivojen jumppaaminen tekisi terää, kuten huomasitte siitä, etten muistanut ottaa kuvaa klipsuttomista lumihiutaleista.

Anneli kysyi taannoin, että olenko jouluihminen, kun kerroin olevani tonttu luonteeltani. Eikö olekin näin, että jouluaattona syntynyt on väkiselläkin joulun lapsi ja sitä myöten jouluihminen? Ensi sunnuntaina on ensimmäinen adventti. Toivotankin sinulle oikein hyvää ja kiireetöntä joulunodotusta.