Laitoin lumikenkäreittini varteen lintukuvausstudion. Tarkoittaa, että laitoin auringonkukan siemeniä koivupökkelön koloihin. Siemenet kyllä hävisivät, mutta lintuja pökkelössä ei ole kuvattavaksi näkynyt. En kyllä kovin säännöllisesti ole edes käynyt studiolla lintuja tarkastelemassa. Yritän olla opettamatta metsän lintuja täysruokintaan. Sen verran piilottelin siemeniä, jotta löytämisen vaiva täytyy olla linnuillakin. Yhdellä tämmöisellä tarkkailureissulla ulkoilutin kameraa ja kuvasin lintujen asemesta kuuraista luontoa. Lumi kimalteli puiden ja katajien oksilla tosi kauniisti.

 

Kataja.jpg

 

Lumikenkäjälkeni kantoi niin hyvin, että talsin reitin ihan tavallisilla kengillä ja päinvastaiseen suuntaan kuin tavallisesti. Vanhalla ladolla huomasin aukosta toisen aukon ja räystäältä valuvat lumet. Näkökulman vaihdos avaa uusia kuvakulmia.

Aukko.jpg

 

Tasan viikko sitten olin iltalenkillä. Taivas alkoi rakoilla pilviverhosta. Värit taivaalla alkoivat muuttua aina vain komeammiksi, kun aurinko oli laskemassa. Piti laittaa vanhoihin kinttuihin vauhtia, että ehdin kotiin hakemaan kameran. Kotimatkalla kujalla lumikin loimusi punaisena. Hivenen värit ehtivät tummua auringon painuttua taivaanrannan taakse, kun pääsin takaisin kujalle kameran kanssa.

Punahehkuinen%20taivas.jpg

 

Pilvi vetäytyi ja paljasti yhden tähden tuikkimaan.

T%C3%A4hti1.jpg

 

Pihalla kokeilin vielä pitempiä valotusaikoja. Jalustaa ei ollut, joten ainoastaan yksi tähtikuva oli kutakuinkin tärähtämätön. Luin jälkeenpäin, että yläilmoissa on ollut pölyä. Pöly saa aikaiseksi punaisen hehkun valossa auringon laskun aikaan. Valon sävy muutoinkin on punainen auringon laskiessa. Pöly tavallaan monin kertaisti punaisen värin. Luonnossa väri oli aika huima, kun lumikin heijasti punaista taivasta.

T%C3%A4hti2.jpg

 

Lintuja ei näkynyt lintustudiossa, mutta punatulkkuja on käynyt silloin tällöin ruokailemassa syreenipensaissa. Muutoin pihassakaan ei ole juuri lintuja näkynyt. Tosin harakat näyttävät olevan jo kevättohinoissa samoin varikset ja korpit. Korpit tappelevat iltahämärissä pellon reunan männikössä. Minulla on ollut ajatus käydä kameran kanssa katselemassa niiden touhuja, mutta muistan vasta lenkillä ollessa koko kameran.

Punatulkut.jpg

 

Etelän hiihtoloma viikko on aluillaan. Tänä aamupäivänä olikin useampi hiihtäjä ladulla tulossa vastaan ja sivakoimassa ohi kuin aikaisemmin. Hyvä oli Rokuan ladulla hiihdellä. Oikein mukavaa lomaa hiihtolomalaisille. Oikein mukavaa nousuviikkoa muillekin askareihinne.