Tätä kirjoitellessa pitäisi varmaan hoilata biisiä: "Vanhan valokuvakansion mä löysin yllättäen..." Todellisuudessa meillä oli jo yli vuosi sitten taidepiirissä aiheena muotokuva tai ihminen. Olisikohan kyseessä pohjinmiltaan sama asia? Joka tapauksessa maalasin silloin kuvaa metsurista. Se ei kavereille passannut, kun olin aloittanut sen jo edellisenä vuotena. Huomaa, että meillä on tiukka kuri taidepiirissä. Laiskotella eikä oikoa saa. Velasin sitten kuvia kansioista ja laatikoista. Käteeni tarttui kuva nuoruusajoilta. Kuvassa ystäväni hymyili todella nätisti. Siinä malli sitten oli. Lopputulos parin maalausvuoden jälkeen on tässä:

Flaamilainen%20kerrosmaalaus.jpg

Kuvassa näkyy räikeän selkeästi pohjan epätasaisuudet. Todellisuudessa ne eivät ole noin selkeitä. Pitäisi ehkä seuraavia pohjia tehdessä tehdä paremmat hionnat. Pohja on mdf-levyä, jossa on puoliöljypohjuste.

Mainittakoon, että ystävyys tämän neitokaisen kanssa on kantanut yli kolmevuosikymmentä. Saapa nähdä kuinka ystävyyden käy, kun hän näkee tämän maalausen. 

PS. Laitoin taas tuhon sivuun uuden listulistan tälle vuodelle. Joutsenet ovat järvelle tulleet. Samoin pihapiiriin ovat tulleet keltasirkut. Eilen ilmaantuivat jo ensimmäiset kottaraiset haapoihin viheltelemään. Joutsenet ovat viikkoa aikaisemmassa kuin viime vuonna. Enteileekö se aikaista kevättä?