Syksyllä meni akvarelliharjoitukset penkin alle. En malttanut kuivatella vesivärejä ja tietysti ne silloin levisivät. Lopputulos oli yhtä suttua. Nyt otin maalarikaverin ohjeista vaarin ja otin flaamilaisen maalauksen työn alle saman aikaisesti. Maalasin flaamilaista vesivärien kuivuessa.

Tekniikka yritti olla samanlaista kuin Mårten W Gjulin videoissa. Kostutetaan maalattava pinta märäksi ja kaadetaan väriä reunasta. Huljutellaan haluttuun suuntaan ja ylimääräiset valutetaan pois. Viivat olen tehnyt veitsellä. Viilleltyihin kohtiin kerääntyy valutettaessa enemmän väriä, joten ne jäävät näkyviin tummempina.

Ensimmäisessä työssä valutuksen alareunassa väri pakeni takaisin päin. Epäilin, että syynä oli teippien liian aikainen poisto. Kuvumisen aikana reuna kipristyi ja kosteus väreineen pakeni ylöspäin. Pakenemisjälki näkyy kuvassa oikealla.

Akvarelliharjoitus.jpg

Tässä rajasin reunat pois. Työnhän voi paspistaa siten, että huonot reunat jätetään paspiksen alle tai saksitaan pois.

Akvarelli_ranta.jpg

Toisen harjoituksen aloitin ylijäämä väreillä. Se jäi eilen kesken. Jatkoin työtä tänään kotona. Työstin maalausta jälleen kerran liikaa.

Akvarelli_syksy.jpg

Tuo sinivihreä kohta vasemmassa laidassa olisi pitänyt jättää tekemättä. Kaveri viestitti makkaratulista ja sutaisin lähtiessäni kohtaan väriä. Maalauksen jätin kuivumaan. Lopputulos takaisin tultuani oli vähän eri kuin odotin.

Makkaran takia taapersimme kolme-neljä kilometriä harjujen poikki. Kaveri tykkää karsinogeenisistä makkaroista. Minä ja mieheni söimme makkaramme vähämmän karrelle palaneina.

Notskimakkara.jpg

Tämän päivän lintuhavainnot olivat hömötiaisista. Taimikolla oli useitakin vilkas liikkeisiä parvia tiaisia.

H%C3%B6m%C3%B6tiainen.jpg

Metsässä oli valo vähissä. Vähäinen lumi suli pois. Satujen synkässä metsässä maata pitkin ryömi koivu.

Ry%C3%B6miv%C3%A4%20koivu.jpg